Bicara Selebriti Bersama Amin Idris , Ustaz Azhar Idrus , Heliza Helmi dan Meyda Safira

 


Haaa!
Maaai , maaaai  !!!
Pakat mai Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu !
Kembali lagi Bicara Selebriti di KB .  : )

Fuhh! Bangga jap jadi anak Kelantan.
: P Hihi
Yang mana duk area Kelantan tu boleh lah
ajak mak ayah, kakak abang, datuk nenek dan sepupu-sepapat
datang ke Stadium KB, 1 Disember ini.
 *eh, esok dah laa

Kenal tak Meyda Safira ?
Kalau korang pernah layan cerita
Ketika Cinta Bertasbih
pasti kenal!!

Meyda Safira ni watak Husna yang dipegang
dalam KCB. Dulu Mas Azzam (Kholidi Asadil Alam)
yang datang ke Kel. Dan sekarang Ustaz Azhar Idrus pun ada !!


Pakak mari blako deh ?
*Hehe peace  yo!

Be-Log Meow Mew Berwajah Baru




Akhirnya!!
Siap sudah Be-Log Meow Mew.
Dah kemas. Simple kan?
Gadget pun sikit aje.

Comel tak, comel tak?
Hihi Bagi saya comel lah jugak
dari sebelum ni. Kaaaan ?
: P

Ini kira wajah untuk 2013 lah ya?
Malas dah nak tukar lepas ni.
Dan ada satu lagi nak tukar.
Nama. Dah tak nak ah guna nama
Ina Ania.

Macam gedik jea.
Haha Saya nak guna nama facebook
saya aje. Iaitu Nik Ainaa

Hope korang sukalah dengan
blog wajah baru ni. : )


Kalau baik hati LIKE ya?
Terima kasih .  = D

Drama Sehangat Asmara (Adaptasi Novel Aisya Sofea)




 


Oh yeah!
Satu lagi drama adaptasi novel.
Saya tengok kat facebook tadi.
Terjumpa page Adaptasi Novel Sehangat Asmara.

Tapi yang sedihnya,
drama ni mungkin ganti drama Adam & Hawa.
Jadi ditayang kat Astro Mustika HD lah kan?
Astro kat rumah saya tak boleh channel tu!
Alaaah !!

Tadi pergi SMO, cari novel nilah.
Tapi tak ada.
Dah alang-alang tejumpa novel
Awas! Bila Hati Dah Sayang karya Tinta Biru
tu belilah. 

Niatnya nak pinjam dengan kawan aje. Tapi sekarang musim 
cuti sekolah kan? Tak jumpalah dia.
Jadi beli lah. Nak beli Prempuan Lindungan Kaabah
tengok harga Rm28. Biar dulu lah.
Duit sikit ni.

Cuti-cuti sekolah ni mana abah saya bagi duit saku.
So maybe novel ABHDS ni last untuk 2012 kut.
Kut lah... Kalau ada duit saya beli.

Okey, back to the story,
jom kita tengok siapa pelakon dalam drama
Sehangat Asmara ni.

 
AdiPutra & Rita Rudaini


 



 



 




Penyakit M

 


Waaaa !!! 
Taubat ah, mood boring-boring giler!
Tengok lah, blog pun tak terurus.
Nak tengok movie malas.
Nak baca e-novel pun malas.

Ayok!
Macam mana ni?
Semua kerja malas nak buat?
Habis nak buat apa?
Update blog pun malas ni !


Mood : Penyakit M  
*malas


Nota kaki : TOLONG BAGI IDEA NAK BUAT APA ??

"Year End Giveaway 2012"

comel betul banner ni ^,^



Haip! Hari ni nak join GA .
Hadiah utama dia NOVEL.
Wah! Sebab tulah saya join.
Hadiah dia menarik sangat >,<
Dan ada lagi beberapa hadiah yang lain.


Korang pun join lah sekali erk?
Manalah tahu bukan rezeki saya tapi rezeki korang
menang GA ni.


 Saya tag : 






Tarikh Akhir : 25 Disember 2012

Shopping Azureen Handbag




     Korang dah jenguk Scarft & Dress Boutique? Amacam? Cantik-cantik kan belaka? Okey, yang tu untuk dress. Dan sekarang ni nak promote beg tangan pulak. Page Azureen Handbag ni saya jumpa masa godek-godek kedai online jugak. Tengok beg kat situ memang naik rambang mata saya dibuatnya. Memang banyak handbag yang dipakai zaman sekarang. Lebih-lebih umur macam saya ni haa, budak lepas PMR. Masih remaja mentah orang kata kan. Memang banyak benda yang dinaknya.

    Dah godek-godek tu, terliur lah pulak. Dah tahan hati supaya tak tergoda tapi saya tewas. Iman tak kuat lagi lah tu. hihi (apa entah aku duk merepek ni) Saya pun order aje lah. Dan sekarang dah dapat melaram ke mana-mana sahaja dengan beg tu. Baru aje dalam pukul empat suku macam tu inchik posman hantar parcel. Tersengih-sengih sambut parcel tu. Dan dengan wajah teruja terus bukak. So, inilah dia handbag yang saya order tu.



 ni dia beg saya yang dibeli di Azureen Handbag


   Tapi tak sangka lah pulak besar gedebak macam tu. Tengok dalam gambar kecil aje, cute! Tapi tak ada lah besar. Puas hati memang puas. Hihi dah lah murah. Cantik pulak tu. Memang lain kali saya nak order kat Azureen Handbag ajelah. Nak warna brown sebenarnya tapi dah habis so tak kira nak jugak jadi warna hitam campur brown nilah pilihan saya. Ada banyak lagi jenis lain dan yang cantik-cantik. Korang terjah lah page tu, tentu korang suka punya!


Azureen Handbag (RM35)

 


 



 



 


 



    Cantik kan? Memang sesuai untuk remaja. Beli buat diri sendiri ke... hadiah untuk seseorang ke. Memang sesuai sangat lah ni. Tak nak melaram dengan beg-beg comel sebegini? Memang rugilah. Saya dah ada, korang? hihi : D

Scarft & Dress Boutique


   Helop! Eh, tak ada pun entry yang saya cakap kan tu? hihi malas lagi nak tulis cerita-cerita yang panjang tu. Nanti kalau saya rajin saya tulis lah erk? Okey, apa Scarft & Dress Boutique ni ? Alah, dengar nama pun tahu kan? Tadi saya godek-godek kedai online kat facebook dan terjumpa page Scart & Dress Boutique. Buka aje.... Waaaah! Cantik-cantik belaka dress kat situ. Murah pun murah! 


 650 Yellow Lycra Cinderella Skirt ( RM55)  


 



 



 PRINCESS DIAMOND DRESS (RM70)

 



Blouse Aneeysa (RM40)

 


 Hoodie Style Blouse With Puff + Diamond (RM38)

 

 


    Cantik-cantik kan? Hoho saya tengok pun dah rambang mata. Nak tengok banyak lagi dress yang cantik dan murah, jom kita serbu page Scarft & Dress Boutique . Macam-macam ada. Apa yang ditengok lagi tu? Order aje lah!! ; D

Kata Nak Jadi Blogger Tegar ?



   Okeylah, okeylah. Saya mengaku kalah! 
Memang saya tak boleh jadi blogger tegar sebab saya tak dapat online selalu.
 Tapi korang tau, selepas ni saya akan update baaaanyak sangat cerita.
Sebab..... Sepanjang saya tak online sebenarnya saya
sedang sibuk melancong!!

Wah, banyak sangat benda yang nak diceritakan ni.
Tapi sekarang ni saya tak boleh update lagi.
Sebab banyak sangat novel yang nak dibaca!
Novel-novel kawan lagi dan novel-novel yang saya beli
pun tak terbaca lagi ni.
 
Jadi memang saya tak update kut buat sementara waktu ni.
Hanya sementara waktu. 
Lepas saya selesai baca novel-novel tu,
saya update lah erk cerita-cerita
yang kemas dalam poket saya ni. Hihi
 
Tak boleh nak online lama-lama ni, nak pergi baca
novel. Hisy! Sebelum PMR sibuk study
untuk PMR tapi selepas aje PMR
sibuk 'study' novel cinta.
Haha nasiblah...
= P
 
 

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.