Kalah Dengan Bisikan Syaitan

 

Rasa menyesal pulak tak pergi sekolah arini.
Walaupun dapat cuti 3 hari tapi still rasa macam bukan cuti!
Sebab tu tiba-tiba aje malas nak pergi sk arini tapi dalam kotak fikiran ni
pelbagai yang duk fikir kalau saya tak pergi sekolah banyak mata pelajaran yang rugi.

Dah lah hari ini kelas tambahan bermula dan hari ini jugak saya ada perjumpaan fasillator.
Alahai! Kalah dengan bisikan syaitan yang suruh ponteng.
Rasa nak jugak berlari ke sekolah walaupun jam sudah menjangkau jam 11 pagi.
Ruginya... Ruginya......

Baru berniat mahu penuh ke sekolah untuk bulan ini, lagipun 
minggu ini last untuk bulan ni. Lepas tu masuk bulan dua dah. Sayangnya...
Kalau lah saya kuatkan diri walaupun tubuh terasa letih dengan kenduri kahwin kakak sepupu 
saya dan letih dengan bergotong royong kat sekolah.

Ah!
Lepas ini kena terapkan dalam diri supaya lawan
perangai malas tu. Hmm...
Dah lah. Duk termenung teringkat ruginya tak ke sekolah pun tak ada faedah.
Baik sambung menghafal untuk exam bulan tiga ni.

Adios!

Novel vs Komik

 

Yang mana satu korang minat?
Novel atau komik?

Kalau saya dua-dua saya minat!
Sebab.... Sebelum saya minat novel ni, saya minat komik
dulu. Tapi sekarang komik dah jarang-jarang baca.
Kalau betul-betul boring aje baca.

Saya minat baca komik selepas UPSR dulu.
Yalah, habis exam murid-murid bebas nak bawa apa dan ada
kawan saya bawa komik. Berjangkit minat dengan dia lah ni.

Novel pula saya start membaca sejak tingkatan 1. Abang saya
yang ketiga yang ajar adik dia! Kihkih Novel pertama saya baca 
Salju Sakinah. Rembat abang saya punyalah.
Punyalah lama nak habiskan, berbulan-bulan kut. Tapi sudah aje baca
 novel tu rasa best pulak. Rasa nak baca lagi dan lagi.

Dan sejak tulah saya mula 'gila' dengan novel-novel ni.
Pantang nampak novel panjang aje kaki melangkah.
Baca novel pun sekarang semalaman dah habis baca. Pergh!
Punyalah ekspres. Hoho tak sabar nak
tahu kesudahannya lorh!
 
Nak tengok koleksi saya yang ada?
Hihi sikit jea ada = P






Dan novel yang ke-40 saya,
*baru sabtu lepas beli*




 Saya kumpul novel-novel ini semua sejak form1.
3 Tahun kumpul baru 40 novel!
Adeh! Buat camna, belajar lagi kan? Duit pun mak bapak
yang bagi lagi. So kena pandai-pandailah save duit tu.

Komik saya?
Sekejap jea saya sempat kumpul.
Sebab saya mula minat komik last 2009. 2010 tu saya
dah mula minat novel. Memang sikit sangatlah komik yang sempat saya baca.
Saya lebih banyak membaca komik dalam internet jea.

Antaranya...





Pernah baca novel dan komik yang ada kat atas tu?
Jom kongsi pendapat! 
^__^  

My Nuffnang

 



Cash out.... Cash out.... Cash out....
Cash Out !!

Haha
Ingat tak awal bulan 12 aritu,
saya cakap dah boleh cah out? Alah, kat entry INI.
Sebenarnya belum dapat lagi cek tu tapi kira-kira
InsyaAllah bulan februari ini dapat. Oh! Tidak sabar menanti!!

Boleh cash out lagi ke untuk bulan ini?
InsyaAllah sikit lagi boleh cash out untuk kali kedua.
Ades! Mintak-mintak lah dapat cek pertama tu sebab nak cash out
kali kedua pulak ni. Nak beli phone baru.
Ecehce. Hehe

Sebenarnya tak sangka dapat cash out lagi selepas
sebulan lepas saya cash out. Cepat kut? Alhamdulillah. Berkat korang
yang baik hati klik iklan kat blog saya. : )
Kalau belum klik, boleh lah klik sekarang dan nak saya klik semula?
Let me know! InsyaAllah saya klik balik. Kihkih
Tapi silalah JUJUR ya?

Nak tahu iklan apa yang saya dapat?

   

Alhamdulillah!
Terima kasih semua! Lob u!
= 3

Segmen Domain MY Percuma



Email : fateha_ainaa@yahoo.com
Nama Domain.My Pilihan : nikainaa.my
Kenapa saya nak domain.my : 

Sebab blog saya pernah kena remove sekejap dan saya baca satu entry ini,
tentang kenapa blog kita diremove dan disitu dia syorkan supaya tukar blogspot.com ke
DOT MY atau DOT COM supaya blog kita tak senang-senang di
'hack' atau 'remove'.



"Segmen Domain MY PERCUMA ini dianjurkan oleh blog AZRI.MY, dan ditaja oleh blog MyBuletin dan MyBiasiswa"

Kesalahan Dalam Berjilbab

 “Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isteri engkau, anak-anak perempuan engkau dan isteri-isteri orang mu’min, supaya mereka menutup kepala dan badan mereka dengan jilbabnya supaya mereka dapat dikenal orang, maka tentulah mereka tidak diganggu (disakiti) oleh laki-laki yang jahat. Allah Maha Pengampun lagi Maha Pengasih”
 (QS Al Ahzab ayat 59).


1. Kesalahan gambar pertama:
      •   Kerudung tidak menutupi dada.
      •   Rok yang digunakan kurang panjang.
    Rasulullah SAW telah bersabda yang artinya :“Hendaklah mereka memanjangkan barang sejengkal dan janganlah menambahkan lagi keatasnya”. 
    Hadits di atas cukup menjelaskan bahwa para wanita diharuskan memanjangkan apa yang seharusnya menutupi auratnya dan tidak diperbolehkan untuk memendekkannya.  

2. Kesalahan gambar kedua :

      •   Kerudung tidak menutupi dada. 
    "..dan hendaklah mereka menutup kain kerudung ke dadanya.."(QS An-Nur : 31).
    Jelas sudah bahwa kerudung yang kita pakai HARUS menutupi dada kita sehingga jelas salah jika kita beranggapan "asalkan rambutnya nggak keliatan, berarti telah menggunakan jilbab".
     

3. Kesalahan gambar ketiga :

      • Kerudung tidak menutupi dada.
      • Lengan kurang panjang.
      • Rok kurang panjang.  
    "Dan katakanlah kepada para perempuan beriman, agar mereka menjaga pandangannya dan memelihara kemaluannya, dan janganlah menampakkan perhiasan (auratnya) kecuali yang bisa terlihat.."(QS An-Nur : 31).
    Maka dari itu hendaklah kita menutupi apa yang disebut sebagai aurat agar orang lain tidak akan bisa melihatnya.

4. Kesalahan gambar keempat :

      •   Pakaian ketat sehingga menampakkan lekuk tubuh.
    Rasulullah bersabda, "hendaklah kamu meminjamkan dia baju yang panjang dan longgar itu".
      • Make up yang terlalu tebal.
    ”Wahai anak cucu Adam. Pakailah pakaianmu yang bagus pada setiap memasuki masjid, makan dan minumlah, tetapi jangan berlebihan. Sungguh Allah tidak menyukai orang yang berlebih-lebihan".(QS Al'Araf : 31)

5. Kesalahan gambar kelima :

      • Kerudung tidak menutupi dada.
      • Pakaian ketat memperlihatkan lekuk tubuh.
      • Blus yang dipakai pendek.
    "Sesungguhnya sebilangan ahli neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tapi yang telanjang yang condong kepada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk surga dan tidak akan mencium baunya"(Riwayat Bukhari dan Muslim)
     

6. Kesalahan gambar keenam : 

      •   Lengan blus pendek.
      •   Rok yang dipakai berbelah di depan.
    "Barang siapa yang memakai pakaian yang mencolok mata, maka Allah S.W.T akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti"(Riwayat Ahmad, Abu Daud, An Nasa’i dan Ibnu Majah)
     
     
     
Kesalahan yang umum lainnya adalah :
  1. Tidak memakai kaus kaki.
  2. Memakai kerudung, baju maupun celana yang tembus pandang.
  3. Memasukkan kerudung kedalam baju.
  4. Ketika memakai kerudung model segiempat, hanya memasangkan peniti pada bagian bawah leher dan setelah itu kedua ujung kerudung digantungkan pada kedua bahu. Hal ini salah karena dapat mengakibatkan tampaknya leher dan kerudung tidak menutupi dada.
  5. Memakai kerudung yang terikat pada bagian leher sehingga menampakkan bentuk leher.
Lalu, bagaimana cara berjilbab yang baik? Saya rasa seperti ini :


"Bahwa anak perempuan apabila telah cukup umurnya, maka mereka tidak boleh dilihat akan dia melainkan mukanya dan kedua telapak tangannya hingga pergelangan"
(H.R. Abu Daud)

 

 "Lalu, mengapa masih banyak wanita yang berkerudung namun salah dalam pemakaiannya? Apakah mereka belum tahu? Ataukah mereka malu karena dianggap tidak mengikuti mode masa kini? Atau merasa terlihat "gendut" dengan pakaian seperti ini? Sungguh, inilah pakaian seorang muslimah yang justru akan membuat para bidadari iri."

Backpack (Korean Style)


Aaaargh!
Nak gila cari backpack pun.
Satu habuk tak berkenan di hati. Eh,
ada jugak yang berkenan. TAPI!!
Mahal sangatlah. Tak padan sebab beg nak
bawa ke sekolah lagi pun.

Wah!
Korean style eh ke sekolah?
hihi c| =
Ada dah saya jumpa yang betul-
betul berkenan.


RM52

RM66



RM62


 
$21.95


Korean Style Women Casual Handbag Canvas Schoolbag Trave Bag Leisure Backpack 05 
 $19.62


Emmm... Emmm....
Dua yang last tu menjadi pilihan hati
saya kalau tolak-tolak yang lain sebab harga dan design.
 Beg yang last tu harga okey dah dan design pun cantik aje kan.

Hmm.... Hmmm...
Ada siapa tahu backpack korean style shop?
Kalau tahu bagitahu saya tau...
Kut-kut ada yang lebih murah dan comel.
Kalau tak ada.... nampaknya kena berunding dengan
abah saya beg yang last tu.

PINK or TURQOISE ?

Review: Blog GreenHouseRA

Ehem!
Malam-malam yang penuh indah ini... *cewah!*
Saya nak review blog GreenHouseRA.
Jom pakat skodeng blog Cik Nina malam-malam ni.





      Wah, chumel jea banner blognya kan? Paling suka dengan font header yang digunakan tu. Macam tulisan arab gitu. Mula-mula dulu tengok link blog Cik Nina, dah terdekit dalam hati, "Mesti blog warna hijau ni." hihi dan dan buka tu memang hijau pun. Tapi Cik Nina gunakan gabungan warna hijau dan merah jambu kan? I liked! Lebih comel kelihatan dengan dua gabungan warna tu. Wallpaper kat belakang tu sebenarnya menarik minat mata saya. Hihi

       Suka masuk blog GreenHouseRA sebab loading pantas. Tak caya? Cuba klik banner kat atas tu. Cepat kan? Satu lagi Cik Nina pandai susun atur 'perabot' blognya. Hihi gadget lah. Sikit jea gadgetnya tapi yang mana-mana penting semua ada kan? Contohnya gadget follow ada, shoutbox ada dan gadget yang old entry punya ada. Penting tau! Hokeyh! Stop kreatik blog orang, sekarang kita berkenan dengan Cik Nina pulak.


*klik pada gambar untuk kanta pembesaran*






       Wah! Kacukan you! Samalah kita tapi saya kacukan bugis. Hihi Patutlah ada nampak iras-iras Jepun sikit. Kan? Orang Pahang rupa-rupanya Cik Nina. Dekat aje dengan negeri Cik Siti Wan Kembang ni. Kalau datang Kelantan jangan lupa test nasi kerabu ya? Confirm makan sekali nak lagi. Kiukiu  =3 

        Kepada bloggers, Cik Nina turut mengambil tempahan edit full blog, header, cursor dan lain-lain. Harga? Serendah RM2!! Tempahan dibuka pada hari cuti sahaja iaitu hari sabtu, ahad dan cuti sem. Nak tempah? Boleh hubungi Cik Nina melalui fans page nya. Mesti comel yang Cik Nina buat sebab blog dan header blog dia comel kan? Nak tahu lebih lanjut, boleh lihat di SINI.

       Okey, berbalik semula ke blog Cik Nina. Dia turut berkongsi tips dan info di blognya. Contohnya, tanda lelaki jatuh cinta, tafsiran mimpi, kenali wanita, tips hilangkan kelemumur, mengurang stres, tips belajar saat akhir dan banyak lagi! Rugi tak baca tau! Saya pun ada baca jugak baca info menarik dan petua di blognya. Salah satunya, Petua Kecantikan Wajah. kihkih biasalah, perempuan. Memang tak lepas dari membaca petua-petua sebegini. ^__^ Nak tahu petuanya? Jom kita lihat.


*klik pada gambar untuk kanta pembesaran*




       Amacam? Pernah lakukan? Ada jugak yang saya pernah buat dan ada jugak yang tidak tahu langsung dan tak pernah buat. Klik SINI untuk lebih banyak tips dan petua. Dah baca tu trylah buat dan jangan lupa kongsi dengan kami(bloggers) petua yang awak lakukan tu. Hihi Saya? Tak boleh nak kongsi sebab boleh bilang dengan jari berapa kali saya buat. Memang tak ada kesan larh. Haha. c|=


Wokeyh !
Itu sahaja daripada saya.
Tak sedar dah dekat pukul 12 malam. hihi
Selamat malam semua dan jangan lupa sebelum tidur baca doa dulu.
= )

Kelab Pencinta Novel Melayu

Salam Jumaat Bloggers !!

Entry kali ini khas kepada peminat
novel melayu dan juga novelist-novelist.
Group ini saya sendiri yang cipta dan dengan ini saya
menjemput semua peminat novel untuk join group ini.

Dalam group ini kamu semua boleh tahu perkembangan
novel terkini yang akan saya update selalu.
Semua tentang novel-novel. Peminat novel juga boleh kongsi
pandangan kamu tentang novel-novel melayu yang sudah dibaca.

Sekali bertujuan mengeratkan lagi silaturahim
sesama kita dan tentu lebih seronok berkongsi dan bertukar-tukar
cerita tambahan pula dengan adanya minat yang saya.

Kepada blogger yang ada telah terbaca entry ini,
silalah ajak kawan-kawan yang 'kakinovel' untuk sertai group

Hati Manusia

 


HATI MUTTAQIN

Hati mereka umpama pelita yang bercahaya, bersih dan memancar sinar kesucian dan kebaikan.


HATI ORANG KAFIR

Hati mereka hitam, terbalik serta menabur kegelapan dan kejahatan.


HATI ORANG MUNAFIK

Hati golongan ini berbungkus hijab kepura-puraan, bertopeng keislaman dan menyembunyikan kekafiran.


HATI ORANG FASIK

Kedudukan hatinya dalam keadaan melintang, tegak tidak dan tersembam tidak, bahkan sentiasa di atas pagar antara kebenaran dengan kebatilan.



- dipetik dari majalah Islam -

Tahun Baru, Wajah Baru, Nama Baru!

 
 
Wah!
Sempat lagi saya tukar wajah
blog kesayanganku ini ya sibuk-sibuk pun.
Kihkih

Simple kan? 
Cantik tak? Cantik tak? = P
Sebab jeles tengok blog awak yang comel
nilah tergerak hati rajinkan diri tukar pakaian blog saya ni.
Hiuhiu :3
 
Nama blog pun bertukar lorh!
 
Miss Spectacles
I'm Nerd? Who Cares!
 
Pergh! Perasan nerd padahal baru aje
pakai cermin mata. weakk ! 
c| =

Ohya, fasal bloglist 'Sahabat Blogger'
tukan. Entah hilang ke ceruk mana entah. Tiba-tiba jea
hilang masa edit blog. Tapi jangan risau. Akan
saya usahakan letak semula disitu.

Ada yang cadang suruh letak scroll kat bloglist
tapi saya memang tak berkenan scroll  scroll ni. Nampak
tak cantik. Saya tengah fikir sama ada nak tukar bloglist ke pages atau camna.
Maksud saya masukkan dalam pages. Tak boleh?

Hihi Banyak sangat lah 91.
Tak kira lagi yang sedia ada. Ingatkan
first GA saya ni tak ada banyak sambutan sebab sekejap je.
Huhu setuju tak kalau saya letak dalam pages? Kalau saya letak dalam bloglist
terpaksa tambah 3 gadget bloglist lagi. Amacam?
 
Apa-apa pun mintak tolong sabar ya...
Bagi saya masa letak semua link korang tu. Tak kiralah
dalam bloglist ke pages. Saya tunggu persetujuan korang dulu.
Kalau ramai yang okey saya letak dalam pages, senang sikit kerja saya.
 
Kalau tak setuju.... Korang tunggulah saya usaha letak dalam bloglist.
Tahun ni ada exam SMU. Banyak kena menghafal lorh!
Tak boleh nak main-main, kang ada yang menangis tak berlagu sebab
tak boleh masuk form 5!!

Huwaaa! 
Mahu aku meraung satu dunia!
Cis, ayat takleh blah langsung. Haa!
Komen larh setuju ke tidak. Saya redha aje
apa-apa pun keputusan kamu semua.
 


Pemenang Ina 1st Giveaway

Alhamdulillah!

Sempat juga saya cari pemenang.
Tak sia-sia saya balik dari sekolah terus cari pemenang.
Tanpa makan! Grrr.....

Lapar ooh! Okey, okey. Sebelum saya makan korang
jom kita tengok pemenang Ina 1st Giveaway ini.
Lepas tu nak serbu dapur pulak.


 


|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Seramai 91 Peserta Akan Dimasukkan Ke Dalam Bloglist 'Sahabat Blogger'!!

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Pemenang Random.Org

*Tuntut Hadiah Dengan Sponsor Sendirian Berhad!*


TOPUP RM5 by Fahtehaa


FULL EDIT BLOG by AD :


HEADER BLOG by AD :


HEADER BLOG by SaraRose :

sila tuntut hadiah dengan sponsor sendiri dan jangan lupa beritahu
"saya pemenang dari Ina 1st Giveaway" dan nyatakan link blog saya sekali.

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Pemenang Hadiah Saguhati

*Tuntut Hadiah Dengan Sponsor Sendirian Berhad!*

1- 10 pins shawl from KittyShawl



2- 2 pins from NurZulaikha / Blog Nur Zulaikha



3- 3 keychain handmade felt(keychain star) from Chirp-Chirp



4- Mini Domokun Hp Strip from Greennpanda Craft


sila tuntut hadiah dengan sponsor sendiri dan jangan lupa beritahu
"saya pemenang dari Ina 1st Giveaway" dan nyatakan link blog saya sekali.

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|


Dan pemenang yang dinanti-nantikan.....

 
Hadiahnya satu shawl from KittyShawl dan bloglist sebulan dari Ina sendiri.




 

Hadiahnya satu shawl from Koleksi Biri-Biri/Blog
dan review blog dan bloglist sebulan dari Ina sendiri.




 

Hadiahnya satu top from Koleksi Biri-Biri/Blog  dan review blog
dan bloglist sebulan dari Ina sendiri




TAHNIAH kepada semua 20 pemenang !!


Hadiah dituntut dari sponsor sendiri ya sebab saya tak sempat.
Bagi yang dapat hadiah barangan, bagi nama, link blog, hadiah apa, no.tel dan alamat.
Jangan lupa beritahu awak pemenang Ina 1st Giveaway dan sertakan link blog saya sekali.

Yang tak menang tu jangan risau sebab akan dimasukkan 
ke dalam bloglist 'sahabat blogger' di sebelah kanan sidebar blog saya.
Bukan 94 blogger yang akan dimasukkan ya...

Sebab ada beberapa orang yang tak ikut arahan so tak layak lah.  : )
91 peserta akan dimasukkan. 91 weyh !!!
Banyak giler ooh! hoho pengsan 91 jam !! Beri masa kepada
saya untuk masukkan semua peserta layak untuk dimasukkan kedalam bloglist.

Dua blog kena review tu.... tunggu saya review lah ya.
Wokeyh! Selesai sudah umum pemenang.
Penat uuu~

ps: jangan lupa komen disini jika dah tuntut hadiah. : )


TAMAT : Ina 1st Giveaway

 

Entry ini saya guna auto publish ya.
Masa ini saya masih di sekolah. Nama pun budak sekolah.
= )

Dengan ini saya merasmikan Ina 1st Giveaway 
T . A . M . A . T
Oh ya, kalau esok saya tak umum lagi pemenang
maknanya saya tak sempat lah tu.
Banyak benda lagi saya kena buat sebelum pilih pemenang.

Kena senarai pendekkan peserta
supaya senang saya nak pilih pemenang blog yang
comel, loading pantas dan kemas !
Adeh! Blog peserta yang join GA saya ni comel-comel belaka lagipun.
Naik pening jugak saya nanti.

Kalau saya tak umum pemenang esok, bermakna saya
akan umumkan pada hari rabu/khamis.
Sila ambil perhatian ya. Jangan nanti ada yang marah-marah
tanya bila nak umum pemenang. Nanti aku sekeh kang!

.......................

-Siapa yang tak ikut arahan betul-betul, akan DITENDANG dari list peserta-

peserta yang tak layak :

1. Tidak follow blog & Twitter sponsor dan like page sponsor.
*tak ada twitter/fb dimaafkan*
2. "Tag semua pembaca/blogger" <--- tidak diterima!


Pesanan : Ikut semua arahan dengan betul-betul sebelum saya buat
 spotcheck pada pukul 3 petang esok!!

..........................

I . N . G . A .T  !!

KALAU TAK DIUMUMKAN ESOK, BERMAKNA SAYA UMUM
PEMENANG PADA HARI RABU ATAU KHAMIS !!


Ina 1st Giveaway

T . A . M . A . T

- Klik Older Posts Untuk Entry Baru - 

   Assalamualaikum sahabat blogger sekalian. Sekarang dah masuk 2013. Dan tarikh hari ini ialah 01/01/13. Seperti yang saya cakapkan sebelum ini, saya nak buat giveaway so inilah dia. BACA dengan TELITI semua syarat-syarat dibawah ni ya? Saya mengutamakan sikap JUJUR di giveaway ini. 


 Banner "Ina 1st Giveaway" 


Syarat - Syarat : 

 1. Wajib buat satu entry, tulis tajuk 'Ina 1st Giveaway'. 

2. Wajib letak banner kat atas tu dan link kan ke entry ini. 

 3. Wajib tag 3 blogger lain. Dan pastikan diorang tahu. 
 *Lagi ramai lagi bagus*

 4. Wajib follow Be-Log Meow Mew 

5. Wajib like pages , follow blog sponsor *akan diperiksa* : 

Pages :  


Twitter :  

 6. Dah buat entry, follow blog/twitter, like page sila tinggalkan link entry anda ke entry ini. 


Hadiah - Hadiahnya :

 - Satu top - 1 Pemenang

- Satu Shawl - 1 Pemenang 

- Dua Pins - 1 Pemenang 

 - Satu Shawl - 1 Pemenang 

- 10 Pins Shawl - 1 Pemenang

- Header Blog - 3 Pemenang 

- Full Edit Blog - 1 Pemenang 

- Header Blog - 5 Pemenang 

 - TopUp RM5 - 2 Pemenang (Maxis atau Celcom) 

- Mini Domokun HP Strap - 3 Pemenang 



Pemilihan Pemenang : 


 Blog Paling Comel
 (Kemas, Loading Pantas, Comel) 

 ~ Tempat Pertama ~

 - Satu Top, Blog Review & Bloglist Sebulan

~ Tempat Kedua ~

 - Satu Shawl, Blog Review & Bloglist Sebulan

 ~ Tempat Ketiga ~ 

- Satu Shawl & Bloglist Sebulan


Hadiah Saguhati 
( 6 Pemenang ) 

- Mini Domokun Hp Strip - 3 pemenang
 - Dua Keychain Handmade Felt 
- 10 Pins Shawl - 1 pemenang
- 2 Pins - 1 pemenang


Random.Org 
 (Cabutan Bertuah) 

 - TopUp RM5 - 2 Pemenang
- Header Blog by AD - 3 Pemenang
- Full Edit Blog by AD - 1 Pemenang
- Header Blog by SaraRose - 5 Pemenang

Semua Peserta Akan Dimasukkan Ke Dalam Bloglist 'Sahabat Blogger' !

 ..........( 20 PEMENANG BERTUAH )........ 

Penyertaan akan TERBATAL jika tidak melebihi 20 peserta. 
Jadi, sila promote giveaway ini ya? : )

 Tarikh : Sekarang - 07/01/13 , Jam 12 Tengah Hari. ( Isnin ) 
*Jika ada halangan, tarikh dan masa akan diubah* 
Tarikh Umum Pemenang : 08/01/13 , Jam 6 Petang ( Selasa )

 *always update* 


-Sila lah VISIT + FOLLOW peserta lain-

    Giveaway ini mana-mana blogger pun boleh join, tak kira lelaki ke perempuan. Nak join, silakan. Sangat-sangat dialu-alukan. Hadiahnya memang untuk perempuan tapi tak salah kalau lelaki nak join. Nak bagi hadiah kat ibu ke, isteri, kakak, adik, makwe ke kan boleh. Sila lah PROMOTE giveaway ini kepada datuk nenek, ibu ayah, abang kakak, adik-adik, makwe pakwe dan kawan-kawan ya? 

 AMARAN : PESERTA YANG TIDAK JUJUR AKAN DITOLAK DARI GIVEAWAY INI

Baca Secara Online


*BACA SAMBUNGAN ENTRY INI DI 'BACA SECARA ONLINE II' DAN "BACA SECARA ONLINE III*





Selamat petang bloggers !!


Ada yang minat baca novel tak kat sini?
Nak baca secara online?
Untuk tengok lebih banyak,
Sila lah tengok kat bloglist  'Blog Mereka Yang Mantap'
di sidebar sebelah kanan blog saya.

Dijamin best belaka novel-novel dan cerpen di situ.
Jom baca novel/cerpen kat bawah ni. Jangan lupa komen sekali tau!
= )


SUPERB BEST :














Senarai Peserta Ina 1st Giveaway


Sila check link anda.
Jika saya terletak double atau
link anda tiada. Sila beritahu saya.

Belum join lagi? Klik SINI


Kumpulan Beruang Comel








Kumpulan Kucing Parsi








Kumpulan Sugar Glider Yang Nakal








Kumpulan Arnab Putih





20. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Koala Comel

21. http://llnfe.blogspot.com/2012/12/ina-1st-giveaway.html

22. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/12/ina-1st-giveaway.html

23. http://budakkelas5dahlia.blogspot.com/2012/12/ina-1st-giveaway.html

24. http://arinalola.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

25. http://fazeerakahar.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Burung Merpati Putih

26. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

27. http://yeenevans.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

28. http://nabila-aziz.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

29. http://music-syasya95.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

30. http://cikguaniq.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Rama-Rama Biru

31. http://yemafeeeeee.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

32. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

33. http://tadeidealagi.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

34. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

35. http://najlaofficialsite.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Ladybug Merah

36. http://qasehsaifudin.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway_933.html

37. http://tiniersakura.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

38. http://www.aingraphic.my/2013/01/ina-1st-giveaway.html

39. http://diadynn.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

40. http://storymoryofqv11.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway_2.html


Kumpulan Rakun Comel

41. http://shyu-neendy.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

42. http://www.natasya-pink.my/2013/01/ina-1st-giveaway.html

43. http://heartofshasha.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

44. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

45. http://anisahnurulanis.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html


Kumpulan Hamster Tembam

46. http://insyirahcool123.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

47. http://fabulosityofbaby.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

48. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

49. http://saytoalhamdulillah.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

50. http://aienhermionie27.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Ikan Emas

51. http://justforcontest.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

52. http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

53. http://pinkuntukaku.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

54. http://chien-puterirahsia.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

55. http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Chipmunk Nakal

56. http://ceritera-syera.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

57. http://cerita-aremira.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

58. http://leyacasandra.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

59. http://xsweetnothings.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

60. http://www.suzieyusofmohamed.my/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Harimau Garang

61. http://www.nurulazieyan.my/2013/01/ina-1st-giveaway.html

62. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

63. http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

64. http://liyaabloggies.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

65. http://aidalor.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway_3504.html



Kumpulan Angsa Ganas

66. http://eikasrie.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

67. http://dayanie202.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

68. http://cheriteradiatasawan.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html
 
69. http://ouhhunny.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

70. http://shapurplegirl.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Burung Nuri

71. http://ckod-ckodok.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

72. http://aliayasmeenspongebob.blogspot.com/2013/01/2nd-giveaway-by-ina.html

73. http://nurhayatiabdultalib.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

74. http://nurfara-hani.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

75. http://aiensyahierahstory.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Anak Singa

76. http://erinkahar.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

77. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

78. http://www.syuhadasalleh.my/2013/01/ina-1st-giveaway.html

79. http://magiesibudakkecik.blogspot.com/2013/01/meh-join-httpnikainaa.html

80. http://hikayathiudpku.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Semut Merah

81. http://just2makeyousmile.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

82. http://ariirashahirah.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

83. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/01/segmen-1st-giveaway.html

84. http://littlediaryzatty.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

85. http://ieraassyiera.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Kijang

86. http://aliyatralala.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway_3189.html

87. http://aleiyamustafa96.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

88. http://myhappyy-ending.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

89. http://missyanaa.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

90. http://ainnadia2.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html



Kumpulan Penguin

91. http://storysisenget.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

92. http://cahayashakira.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

93. http://lilinanalina.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

94. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html

\

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.