Review Novel: Cinta Bersaiz XXL - Aliesha Kirana


Hai, kihkih
Malam-malam ni tiba-tiba
terasa nak kongsi perasaan saya tentang CBXXL ni.
Novel keluaran terbaru KaryaSeni daripada penulis BestSeller
Love You Mr.Arrogant - Aliesha Kirana

Semalam, selesai sudah membaca novel Cinta Bersaiz XXL hasil tulisan Aliesha Kirana. Apa yang saya nak cakap, memang saya tak menyesal beli dan memang patut dibeli. Saya suggest novel ni kat kawan-kawan saya dan apabila kawan saya baca... Riaksinya... Memang dia cakap superb best! Saya baca pun tersengih dan terhibur dengan kecomelan pasangan suami isteri ni, Adeeba Addin dan Hadif Harith.

Ceritanya memberi impak kepada pembaca yang juga bersaiz xxl untuk lebih kuat, tabah, semangat, dan seangkatannya. Buktinya, kawan saya sampai cakap ada 'raaaw' yang tiba-tiba hadir dalam diri. Rasa semakin bersemangat! Cerita yang mengisahkan seorang perempuan yang bersaiz xxl yang sukar mendapat jodoh tetapi dikejutkan dengan pinangan pengetua sekolah a.k.a bekas gurunya untuk anak lelakinya yang bernama Hadif Harith. Lebih mengejutkan Deeba apabila melihat 'kesempurnaan' wajah Hadif.

Akibat takut Adeeba menjadi andartu, mak Deeba tekat menerima pinangan itu namun Deeba masih was-was dan tidak mahu Hadif menerimanya kerana terpaksa. Tapi selepas dijelaskan Hadif, mereka kahwin juga ya. Nak tahu lebih lanjut, baca sendiri lah! HAHA

Cerita yang sangat best. Konflik tak banyak tapi masa part konflik tu janganlah sentap pula kalau baca. hehe deng yang baca ni pun rasa nak naik kaki atas muka Sara. hoho =P tapi serius, kisah Adeeba Addin dan suaminya, Hadif Harith sangat sweet! =3

...................

| SINOPSIS |

CINTA BERSAIZ XXL - ALIESHA KIRANA
RM19/22. Beli online tolak RM3 n free poslaju. (BeliOnline)

“Awak dah nampak saya depan mata awak, kan? Saya tak kisah kalau awak nak tarik diri daripada pertunangan ini sekarang. Saya terima segala keputusan awak.”
“Percayalah kepada jodoh yang ditetapkan oleh Allah ini ya, Deeba. Saya terima Deeba ikhlas kerana Allah.”

Nur Adeeba Addin - Rombongan merisik yang hadir membuatkan dia terpana. Tak betul agaknya lelaki yang datang merisiknya itu.Gara-gara saiz badannya yang comel, dia seringkali diejek gendut, debab, anak gajah, badak, tong dram, Doraemon, guni beras dan macam-macam lagi gelaran. Jadi mana mungkin lelaki sempurna seperti itu yang bakal dimilikinya?

Hadif Harith - Hatinya ikhlas memberi, kasihnya tulus menyinar meskipun sentiasa diragui. Ketampanannya digilai ramai namun cintanya utuh buat pemilik tubuh XXL.
Sehinggalah akad dilafazkan… Adeeba akur dengan landasan cinta itu.

“Deeba tau kan, abang tak suka Deeba rendahkan diri Deeba. Orang lain tak nampak apa yang abang nampak pada diri Deeba.”

“Nampak apa? Nampak lemak dekat badan Deeba ni?”

Hadir pula Qaisara, sepupu Hadif yang tak henti-henti menagih cinta.

Munirah, sahabatnya sendiri yang jatuh suka, dan juga gosip Hadif dengan Cik Irma yang melanda, membuatkan hati Adeeba kian curiga.

Benarkah masih ada ruang untuknya dicintai dan mencintai? Dan tak mampukah cinta seorang bersaiz XXL sepertinya menjadi realiti?

First Giveaway By Miz Rizhani

| SILA KLIK BANNER DI ATAS |


Hai! Hai! Hai!
Amboi! Semua pakat online 24 jam ya...
Mentang-mentanglah cuti sekolah. Yang buka sk esok tu
jangan ada niat nak ponteng ya... kihkih

Tengah hari yang cerah dan nyaman dengan kicaun burung-burung
di sekitar rumah saya ini. ecehcece Saya nak join
GA awesome daripada Miz Rizhani.
Pergh! Nama macam miz world dah! hehe gurau jea.

Tapi seriously, GA ini memang gempak!!
Kenapa gempak? Sebab hadiahnya yang boleh buat kita menangis!Menangis kalau tak dapat!! haha kalau perempuan tengok hadiah dia....
boleh meroyan dibuatnya! kihkih merepek aje aku ni.

Nak tengok hadiahnya? klik SINI 
Eh? Keluar benda lain? haha alolo bucuk bucuk.
Jangan marah. Sambil baca entry ini sambil bersedekah. kihkih
Okey, yang INI baru senarai hadiah yang betul.

Awak terr... Saya tengok air liur awak dah meleleh dah.
Eee.... kuakua. x_x Miz Rizhani, nak peplum tu yaa? Nanti bagi saya tau!
Jangan bagi kat diorang! (sambiltundingjarikedepan) Weak!! =P
Okey, aku merepek lagi.

Awak-awak yang comel dan kacak tu...
Jomlah join GA ni. Jomlah eeh? Klik banner kat atas tu.
Tapi.... Semua syarat mestilah buat dengan jujur. Jangan tipu-tipu.
Lagipun syarat senang aje tak kan tak boleh buat? Amboi! Hadiah nak pulak!
Banyak cantik kau amoi! (sambilcekakpinggang)

Okey, stop!
Sebelum saya merapu meraban meroyan
segala me...me... lagi. Baik saya akhiri majlis kita dengan
suratul Asr' (SurahAl-Asr').
Eh? hahaha.... Majlis apa pulak... hehe

Okey, okey.
Bye.... Tata... Wassalam...

A D I O S ! !

 

Bila Irfan Dapat Adik

Alhamdulillah!
Ahli keluarga semakin bertambah!

Bertarikh 25/03/13 lahirlah adik
Nik Irfan Shah. Baby boy jugak! Wah!
Irfan dah jadi abang.  Suka betul dia. Kalau tanya siapa
abang dengan bangganya dia tepuk dada sambil cakap "Ni abang!"
Aleeer! Geramnyaaa....

Tapi kesian juga kat Irfan sebab terpisah dengan mamanya
3 hari.. Yalah, Irfan manja dengan mama dia.
Masa mula kakak ipar saya masuk ke dalam wad selepas bersalin tu.
Bawalah Irfan sekali. Yang sedihnya selalu sebut "mama...mama...mama..."
Sedih semacam. Jebek!

Tapi last-last nangis. Meraung dalam wad tu sampai abang saya
terpaksa buat lari keluar. Masa tu lah sedih.
Irfan siap hulur tangan sambil panggil mamanya. Aduhai!
Abang tak boleh sedih!

Jadi 3-4 hari tulah mami saya mengasuh Irfan.
Sian kat abang sampai demam. Kat rumah selalu tanya
"Ne mama? Ne mama?"
Letih mulut nak jawab sebab dia tanya banyak kali.

Tak apalah abang...
Abang dah ada adik. Lepas ni tak boleh
manja-manja. Biar adik pula yang dimanjakan mama.
Lepas ni abang manja-manja dengan papa, abah tok, mami tok dengan 
mak saudara dan ayah saudara abang ya...


ketika menyambut birthday Nik Irfan Shah ke-2 tahun | 14/03/13|

Segmen 5 hari: Follow & Menang by Syazlia & Ruqaiyah

http://3.bp.blogspot.com/-kQwVQorJDw0/UU5ry7ntKiI/AAAAAAAACTw/9o9GAEp1xQ0/s1600/segmen+2.jpg
 | SILA KLIK BANNER DI ATAS |

Assalamualaikum!
Hari ni saya nak join segmen kedua
daripada Syazlia & Ruqaiyah. Hadiah yang ditawarkan
sangat-sangat menggugat iman. hiuhiu
Kalau tak ada rezeki memang putih mata laarh!

Nak tahu apa hadiah yang ditawarkan?
Banyaaaak.... Dan akan ada 10 pemenang tau!

 
Senarai Sponsor & hadiah :-
 
- 2 Selendang by Nur Aliah : Follow | Follow
- 2 riview blog by Nurul Izzati : Follow | Like
- 2 riview blog by Iyra : Follow | Like
- 3 cursor by hanim : Follow | Follow
- 5 cursor Iffah by syahirah : Follow
- 5 bloglist by Noor Najwa : Follow | Like
- 1 Gelang by Cik KD : Like
- 3 Pieces mask penjagaan kulit by Nor Aishah : Like
- 2 doodle by Syafiqh : Follow | Follow
- 2 doodle by Deno : Follow
- 2 Brooch by Ismah : Follow
2 edit blog by hawa : Follow | Like 
 
 
Haaa!
Cepat tutup mulut tu!
Nanti air liur meleleh... kihkih
Tunggu apa lagi bepp? Jom lah join sekali.
Manalah tahu rezeki kita ada kat sini. Kaan? Amin!
 
Ajak abang kakak adik, ibu ayah, datuk nenek dengan
sepupu sepapat join sekali. Tapi mestilah ikut syarat
yang diberi dengan jujur. Jangan tipu....
Allah marah tau!
 
Syarat yang sangat senang tapi hadiah yang sangat hot.!
Cuba bayangkan kalau menang selendang tu ke... Gelang ke...
Lpeas tu pakai masa date dengan buddies....
Pergh! Kelaaas kau Jah!!
 ehehe c|= 
 
 
Expiry date : 28/03013
    

Pameran Buku Popular KB Mall

 
 klik untuk pembesaran


Waaah!!!
PWTC 2013 tak tahu boleh pergi
ke tidak. Pergi sini pun jadilah! Oh yes! Pukul 12 tengah hari
nanti nak pergi Kb Mall dan borong novel banyak-banyak!
Penulis-penulis yang saya minat pulak tu ada.
hehe



JOM ORANG KLATE!!
 Serbu Kb Mall hari ni. Murah-murah novel!
Ada yang nak pergi tengah hari ni?
Boleh kita jumpa sesama blogger. hiuhiu =3

Pemenang 2nd Ina Giveaway

 


Alhamdulillah. 
Selesai sudah giveaway INI.
Ingatkan GA ini bakal terbatal sebab mula-mula
tengok tak ramai yang nak join. Due date dekat baru berderu yang join.
Hoho I see.....

Sebelum tu, kat entry ini saya nak ambil kesempatan untuk
meminta maaf kepada pemenang dan peserta Ina 1st Giveaway kerana
tidak dapat review blog pemenang dan tidak dapat meletakkan semua peserta ke dalam
bloglist.  Ini oleh sebab terlalu ramai yang join sampai saya
tidak sempat nak letak dalam bloglist saya. Ingatkan GA yang mula-mula sikit 
aje yang nak join. Sorry.....

Back to story, saya akan umum pemenang

..................................
- Kepada pemenang, sila tuntut hadiah anda dengan sponsor -
 (sebarang masalah dengan tuntutan hadiah, sila hubungi saya di SINI)


PEMENANG AZTEC SHIRT FROM LEEN NAJIB



PEMENANG RANDOM.ORG

0- VOUCHER DISCOUN 5% DI ANSENEDA SHOPS
 FROM AIN GRAPHIC

-PEMENANG : SEMUA PESERTA-


1- TOPUP RM3 FROM JOB FIND : 3 PEMENANG









2- HEADER FROM HAZIQAH : 3 PEMENANG








3- BB CREAM BY NOR AISHAH : 1 PEMENANG




4- TOPUP RM5 BY NOR AISHAH : 2 PEMENANG






5- CURSOR BY NUR HANIM : 3 PEMENANG




6- REVIEW BLOG FROM NABILA BIELA : 3 PEMENANG




7- TOPUP RM5 FROM JAAKECHIK : 2 PEMENANG




8- CURSOR FROM NUR SYAZLIA : 10 PEMENANG 




9- HEADER, EDIT BLOG DENIM FULL & BLOG REVIEW 
FROM NUR AJLA : 3 PEMENANG




10- BANNER &  BLOG REVIEW FROM NUR AJLA : 3 PEMENANG




11- EDIT BLOG FROM EIFFLE LA : 1 PEMENANG




12- REVIEW BLG FROM EIFFLE LA : 4 PEMENANG



PEMENANG TOP REFERRAL 

TUDUNG FROM  TUDUNG SWEET ARYAN : TOP 3
KAIN COTTON FROM PN.BAYU : TOP 2 
(POSTAGE FEE) DRESS/TOP FROM ONE STOP SHOPPING 2013 : TOP 1

(klik gambar untuk kanta pembesaran)


Tahniah! Tahniah! Tahniah!
Bagi yang tidak menang tu, jangan susah hati.
Anda still dapat diskaun di shop tu kan? hoho Kepada pemenang
sila tuntut hadiah anda secepat mungkin. Harap maklum!

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.