#8Share: Cash Out Kali Ke-3


Assalamualaikum .

Lama illos doh haku tak cash out 8Share ni. Nuffnang pun tahun ni baru 1 kali. Illos lama tak lama. Tapi duit cukup-cukup macam selalu jugak. Aish! T_T Tak baik merungut. Tak baik.... tak baik !!




Yeah... yeah.... I know it. 


LET'S SAY ALHAMDULILLAH


and ......


SCOOBY SCOOBY DOOOOO !!


Haha. Terencat emosi sudah. @_@ bolayan si penganggur ni. Tak ada kerja nak cari kerja. Adat pelajar masa sekolah malas yaa ampun, kalau boleh tiap-tiap minggu nak mengelat. Nampak sangat!! HAHAHA 

Tapi sekarang dah habis sekolah ni, rasa nak je buat macam selalu.... bangun awal-awal pagi, mandi wangi-wangi, siap-siap then jadi budak paling lambat ke sekolah. Lalala~ Nakal? Eh, haku pergi sekolah pun dah cukup rajin tahu. = P


Sebelum melencong pasal alien planet pluto apa, baik patik nak mengundur diri dulu.


DAAA !!!




#8Share: Khas Kepada Pengguna 8Share, Mari Menderma


Assalamualaikum!

Kepada pengguna-pengguna 8Share, mari sama-sama kita menderma walau serendah RM1 kepada Klang Utama Caring Home. Seramai 46 kanak-kanak (lingkungan 1-24 tahun) yang memerlukan bantuan kita semua! 


MAKLUMAT SELANJUT BOLEH KE LINK DI BAWAH :




Macam mana untuk menderma? Senang saja, tak perlu susah ke bank atau transfer duit secara online. Anda hanya perlu LOG IN akaun 8Share anda.


UNTUK LANGKAH SETERUSNYA SILA LIHAT DIBAWAH :

1- Login akaun 8share anda

2- klik "Talk To Us" dan hantar mesej anda untuk memberitahu jumlah yang ingin ditolak. Minimun derma RM1 . (Pastikan earning anda mencukupi)




3- Earning anda akan ditolak dan  Yuna 8Share akan balas mesej anda. DONE!


Senang saja kan? Mari sama-sama kita beramal!



SHARE ! CARE ! LOVE !

Kelas Memandu - Part 1


Assalamualaikum!

Mueh mueh mueh !! Nak gelak tergolek-golek boleh? Macam tak caya je anak mami abah ini dah bosar. Haha Siap masuk kelas memandu dah. Caya tak caya tak boleh nak elak dah bahawa daku ini dah 17 tahun dan nak akan menjadi angka 18. Alamak! Semakin tua. T_T

Sebenarnya niat nak buat lesen pada bulan satu tahun depan. Tapi masa majlis akhir tahun kelas 5Syafie(A) hari Rabu lepas.... Semangat nak ambil lesen tu berkobar-kobar apabila ada dua rakan yang nak menghadiri KPP-1 pada hari khamis. Nak join jugak! 


Lepas dah beritahu abah tu, kena ambil sungguh lesen dengan abang saya. Haha dan semalam, hari jumaat pergilah kitorang dua beradik menghadiri KPP-1. Dari pukul 7:30 pagi lah dah cikgu memandu datang ambil kitorang.

 KPP-1 ni berlangsung selama 6 JAM !! Kau bayangkanlah! Dari 7:30 sampai pukul 6 baru pulang ke rumah. Balik aje dari kelas KPP-1 tu memang kepala dah berputar-putar siap datang dengan pakej nak muntah lagi! Ni baru namanya belajar sampai muntah hijau!! Sakit-sakit.... *__*

Hari isnin atau jumaat minggu depan kena masuk ujian berkomputer pula. Entah macam manalah nasibku. Harap-harap lulus. Tak mau lah kena ulang!! Harap sangat dapat cepat-cepat siapkan lesen memandu ni. Argh. >_<

#Business: Couple Set (Stok Terhad!)


Assalamualaikum and hi uolls !

Maaai maaai maaai. Mai tengok baju-baju untuk pasangan kekasih tak kira sama ada dah kahwin atau belum. = ) Marilah tengok-tengok kut ada yang tersangkut boleh buat order dengan saya. ; )


SERIOUS BUYER ONLY - PM KAMI JIKA BERMINAT


 HFH 2609-01 Big K Character Printed Casual Sweater Top

Measurement:
Lady: S: Shoulder to Sleeve:65cm Length:61cm Bust:110cm
Men: L: Shoulder:42cm Sleeve:61cm Length:65cm Bust:102cm

Material: Cotton

colour size :
blue - L
red - S

RM45 EXC POS


 HFH 116-01 Stripes Design Couple Set (Men Top + Lady Top)

Measurement:
Men: Shoulder:47cm Sleeve:60cm Length:68cm Bust:101cm
Lady: Shoulder:41cm Sleeve:59cm Length:63cm Bust:92cm

Material: Cotton

RM54 EXC POS



 HFH 124-01 V Neck Causal Tee Couple Set (Men Top + Lady Top)

Material Cotton

Measurement 
Men: XL: Shoulder:44cm Sleeve:21cm Length:68cm Bust:106cm
Lady: M: Shoulder:35cm Sleeve:15cm Length:58cm Bust:86cm

RM45 EXC POS



 HFH 8132 Couple Set (Men Pant + Lady Dress)

Measurement:
Men : Waist:70-130cm Length:56cm 
Lady : Length:66cm Bust:-cm

Materials : Cotton

RM49 EXC POS


HFH 8132 Couple Set (Men Pant + Lady Dress)
Measurement:
Lady: M: Top: Shoulder:36cm Sleeve:15cm Length:59cm Bust:84cm
Pant: Waist:64-72cm Length:26cm
Men: L: Top: Shoulder:43.5cm Sleeve:20cm Length:68cm Bust:100cm
Pant: Waist:68-82cm Length:53cm

Material: Cotton
size all :
M
L

RM50 EXC POS


Perlahan-lahan Mula Berniaga


Assalamualaikum and hi uolls !!

Ampun! Masih tiada masa untuk update blog dan update link drama-drama
adaptasi novel. Mula-mula lepas SPM rasa nak duduk rumah goyang 
kaki, goyang pinggul tapi baru beberapa hari dah rasa boring.

Maklumlah. Dia biasa sebelum SPM ke sekolah pagi-pagi lagi pulang pula
dah lewat petang. Hujung minggu pun sanggup korbankan masa rehat
pergi terkejar-kejar ke sekolah nak study group dengan 
kawan-kawan. Memang penat!

Tapi bukan ini yang saya nak cerita. Haha. Melencong ke lain pulak.
Sebenarnya memang dah lama saya teingin nak berniaga.
Konon-konon nak jadi usahawan muda. Haha. Ok. Tak kelakor.
Jadi dengan bantuan abang saya, saya dah start business online.


BIG SMILE = ) . BIG SMILE = )  . BIG SMILE = )






Jemputlah kawan-kawan semua ADD FRIEND saya dan skodeng
dress, blouse, couple t-shirt, skirt etc dalam facebook
business saya INI. Semuanya trend masa kini dan cantik-cantik.
; )  : )  ; ) : )

Blog Kelab Pencinta Novel Melayu (KPNM)


Assalamualaikum and hi uolls !!

Kepada mereka yang minat novel atau kaki drama adaptasi novel, saya ada GOOD NEWS untuk anda. Apa yang news? Daku ini dengan berbesar hatinya ingin memberitahu dunia bahawa Kelab Pencinta Novel Melayu sudah ada blog! Haha. Good news tak? = P




Kenapa saya cakap ini merupakan good new kepada peminat-peminat novel melayu dan drama adaptasi novel? Banyak sebabnya.... ^_^

Antaranya........


- Untuk update bab-bab awal novel yang telah diterbitkan(don't worry, akan diminta izin dahulu dengan penulis) atau kebanyakkannya saya letak link terus ke blog penulis aje ya.

- Untuk anda yang ingin berkongsi karya anda, boleh email kepada saya ( ainaaazlan@yahoo.com ) TAJUK CERITA, NYATAKAN CERPEN/E-NOVEL, NAMA PENA, LINK FB dan LINK BLOG(kalau ada). Kalau karya yang ingin dikongsi adalah e-novel, boleh hantar dari bab 1 - bab 20 sahaja. Subject email mestilah "KARYA AHLI KPNM : (CERPEN/E-NOVEL) TAJUK KARYA ANDA - NAMA PENA ANDA"

- Tujuan lain pula untuk promote novel-novel yang HOT dipasaran atau novel-novel yang bakal diterbit.

- Kelebihan anda mengikuti blog KPNM ini ialah akan ada CONTEST/GIVEAWAY khas kepada mereka yang mengikuti blog KPNM. Yang tak ada blog? Dont worry be happy. Akan ada cara lain untuk anda join giveaway/contest tersebut melalui blog. Kalau ada yang nak sponsor novel untuk contest boleh turut email saya ( ainaaazlan@yahoo.com )

- Bagi anda yang ingin berkongsi REVIEW NOVEL pun boleh email saya. Nyatakan TAJUK NOVEL, PENULIS, NAMA ANDA. Bagi yang tak ada email ke ada masalah dengan pengggunaan email ke, boleh hantar review anda ke page admin -- > https://www.facebook.com/…/Ainaa-Azlan-Page/145858785516718… . Yang ni untuk review sahaja. Yang nak hantar karya sila usahakan hantar melalui email.

- Lagi kelebihannya adalah dalam blog KPNM ini jugalah saya akan UPDATE DRAMA/FILEM ADAPTASI NOVEL.


Hokeyh! Itu main copy paste dalam group KPNM je. Sebab mak cik ni penat nak. Ahak! Pemalas !! Ok-ok, stop! Saya nak ajak semua tak kira kakak, adik, abang, mak, ayah, nenek, cucu untuk sama-sama follow blog KPNM. 

Daku ini sudah tebal muka untuk merayu-rayu sampai leleh hingus untuk makcik makcik cantik semua follow. Haha. Over je lebih. Tak nak paksa. Tuan hamba nak follow, follow lah. Tak nak, ada haku heran? Haha Maaf.... Ampun. T_T


KELAB PENCINTA NOVEL MELAYU
Admin : Ainaa Azlan / Ainaa Azlan Page ( ainaaazlan@yahoo.com )


DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.