Milagro Coffee Patawali - Penawar Kencing Manis


MINUMAN KESIHATAN - MILAGRO COFFEE


Pernah dengar tak minum kopi juga boleh menjadi penawar kencing manis? Ha, kopi apa tu? Ada ke? Biasanya kan kita dengar detox je minuman kesihatan, tapi sekarang ni kopi pun ada! MILAGRO Coffee adalah minuman berasakan herba Patawali yang dapat menurunkan bacaan gula dalam darah. Jadi Milagro Coffee ini adalah minuman dan dalam masa yang sama adalah penawar untuk penyakit kencing manis. Bagaimana caranya Milagro Coffee ini bertindak sebagai penawar? Jom kita baca apa rahsia kopi ini.

minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis



RAHSIA MILAGRO COFFEE:


1- PATAWALI
downloadminuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis
Nama lain bagi pokok ini setakat yang diketahui ialah akar seruntun, brotowali, dan batang wali. Ianya adalah sejenis pokok menjalar yang mempunyai batang berkerutu dan berdaun lebar. Batang Patawali digunakan untuk merawat sakit perut, demam, tekanan darah tinggi, kencing manis dan juga penyakit kelamin dikenali sebagai gonorea. Patawali menunjukkan tumbuhan itu mengandungi sejenis bahan yang dipanggil “jattorrhizine” yang dikatakan mujarab untuk menjauhkan penyakit demam malaria.

2- HALIA

minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis
Halia mengandungi air, karbohidrat, serat, kalium, fosforus, kalsium, tenaga, protein, gentian, niasin, asid amino, gingerols, oleoresin, pati minyak, vitamin A, B dan C, lemak dan asid organik. Ia dikatakan dapat merawat penyakit banyak angin dalam badan, sakit kepala, sistem pencernaan bermasalah, sakit jantung, muntah, cirit-birit, disentri, asma, sakit perut, reumatisme, pengaliran darah bermasalah, mati pucuk, lemah tenaga batin, keracunan makanan, badan kesejukan, sakit pinggang, lemah urat saraf, mabuk kenderaan, batuk kering, kejang, buang air berlendir dan darah haid berbau hamis.


3- LADA HITAM
minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis
Lada hitam memiliki manfaat kesihatan kerana mengandungi minyak esensial seperti piperine amina alkaloid yang memberikan rasa pedas pada lada. Selain itu juga, ia mengandungi berbagai monnoterpen hidrokarbon seperti sabinene, pinene, terpenene, limonene, mercenene, yang menghasilkan aroma lada. Lada hitam juga merupakan sumber yang sangat baik dari kelompok Vitamin B kompleks penting, seperti piridoksin, riboflavin dan niacin.


4- GARAM GUNUNG
minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis
Garam gunung adalah garam organik yang paling berkhasiat, paling bersih, dan mempunyai struktur geomatrik kristaline yang maat sempurna.. ia mengandungi semua unsur yang terdapat dalam tubuh manusia. garam gunung ini juga dapat meningkatkan kadar metabolisma dan memecahkan rangkaian lemak dan kolesterol. selain itu, ia dapat melancarkan pengaliran jus hempedu, penting dalam pengawalan berat badan. ia juga dapat menyahkan toksin dan asid uric, dengan itu dapat merawat masalah gout dan sakit tumit.


5- ROBUSTA
minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis
Penggemar kopi yang meminum 1-2 cawan kopi hitam setiap hari memiliki risiko terkena stroke lebih rendah dibandingkan mereka yang tidak minum kopi. Hal ini disebabkan adanya antioksida yang terkandung dalam kopi. Antioksida yang terkandung didalamnya membantu meningkatkan tekanan pada darah dan denyutan jantung.


6 - ARABICA
minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis

Kopi diketahui memiliki banyak menfaat bagi kesihatan. menurut kajian yang dibuat oleh University of Scranton, kopi merupakan sumber antioksida yang sangat baik sehingga minum sejumlah kecil cawan kopi dalam sehari dapat mengurangi risiko terkena diabetes tahap 2, alzheimer, bahkan kanser prostat.


KELEBIHAN MILAGRO COFFEE PATAWALI :


minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis


Ianya boleh membantu merawat, mencegah & mengawal :
  • Penyakit Kencing Manis
  • Darah Tinggi 
  • Sakit Sendi
  • Kanser
  • Cergas Badan
  • Bertenaga
  • Hilang Penyakit Gatal-Gatal
  • Keradangan
  • Alahan
  • Batuk
  • Demam Malaria
  • Menguatkan TENAGA BATIN
  • Awet Muda


Selain dari itu Milagro Coffee juga berkhasiat :
  • Tinggi AntiOksidan
  • Menguatkan Saraf & sistem pertahanan tubuh badan
  • Mengembalikan tenaga dengan segera

*Pesakit jantung, kanser ataupun wanita mengandung, juga boleh minum MILAGRO Coffee ini kerana ianya tidak mengandungi kafein. 



TESTIMONI DARI PENGGUNA MILAGRO COFFEE :

minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis

minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis

minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis




AGEN DAN STOKIS MILAGRO COFFEE DIPERLUKAN:

Bagi siapa yang nak tambah duit poket dan ingin mencuba menjadi agen dan stokis MILAGRO Coffee DAN ingin membeli kopi ini, boleh hubungi 019-9632283 (Ainaa)

HARGA :
 RM55 + postage RM8 (Semenanjung Malaysia)
RM60 + postage RM10 (Sabah Sarawak).
* SEKOTAK MILAGRO COFFEE ADA 20 SACHETS*


minuman kesihatan, kopi, peminat tegar kopi, coffee, milagro coffee, milagro, penawar kencing manis


MAKLUMAT LANJUT MILAGRO COFFEE :


Instagram: www.instagram.com/milagro_coffee/
Facebook: www.facebook.com/kopimilagro/
Website: www.milagro.com.my
Alamat HQ: No 6 Space U8 Persiaran Pasak Bumi Tamam Bukit Jelutong, Seksyen U8, Shah Alam 40150


3 ulasan:

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.