Tanda-Tanda Hati Sudah Busuk

Haih, tak tahu kenapa hari ini rasa lemau je dan rasa sangat-sangat sibuk. Ini kes kerja tertangguh macam ini lah kan. Hati pun rasa tak tenang. Mana nak buat assignment, nak tulis entry blog lagi, nak handle busines online yang Ainaa jalankan.... Cabaran student life sudah bermula! Disebabkan Ainaa tak boleh nak fikir nak tulis apa, so Ainaa ingat nak share dengan kau orang tentang TANDA-TANDA HATI BUSUK yang di ambil dari Facebook. Harap ianya bermanfaat untuk kita semua.


9 TANDA HATI SUDAH BUSUK:


9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk

9 tanda hati sudah busuk, tanda-tanda hati busuk



Kalau lah apa yang kita lakukan selama ini ada tersenarai di atas, kena istighfar dan cepat-cepat betulkan sikap itu. Tak nak lah hati kita hati yang kotor, yang sudah busuk. Bila hati sudah busuk, serta merta fe'el kita pun berperangai busuk. Tak dapat nak dinafikan, serba sedikit mesti ada sikap kita yang tergolong dalam kalangan hati-hati yang sudah busuk ini kan? Tipu kalau tak ada sebab kita ini manusia biasa yang punya cacat celanya juga, yang punya sikap negetif dan tidak digemari orang. Mungkin dilakukan secara terang-terangan atau sembunyi, orang luar tak tahu tapi diri kita tahu dan Allah tahu. Tepuk dada tanya hati. Jadi penting untuk kita elak dari sifat-sifat begini supaya hati kita adalah hati yang suci dan baik. Bila keperibadian kita baik, orang pun akan suka kita dan Allah lagi lah suka!


9 ulasan:

  1. Ya Allah semoga dijauhkan dari segala perangai-perangai di atas.
    Satu perkongsian yang wajar diambil iktibar oleh semua. good job.

    http://anothersyed.blogspot.com

    BalasPadam
  2. Kalau hati dah busuk, kawan akan lari meninggalkan kita...

    BalasPadam
  3. Nie ramai di pejabat saya kerja...Tak habis - habis...better wat hal sendiri dari berkawan dengan manusia mempunyai PHD TAHAP TINGGI LOL

    BalasPadam
  4. Ada juga terjumpa orang macam nie,cepat-cepat jauhkan diri..

    BalasPadam
  5. semoga kita terhindar daripada penyakit2 hati yang tidak elok ni.. kena selalu ingat, manusia mungkin tak tahu hati kita tapi.. Allah Maha Mengetahui Segalanya..

    :)

    ...

    BalasPadam
  6. Semoga dijauhkan daripada ciri2 tersebut.

    BalasPadam
  7. ciri-ciri orang y sombong.. moga kita di jauhakn..

    btw button follow side kat atas sebelah dashboard aina error la..

    +3118310740202884664 << id aina tertambah + so jadi error... hihihi

    BalasPadam

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.