Review: Surga Yang Tak Dirindukan

surga yang tak dirindukan, filem indonesia, syurga yang tak dirindukan, indonesia, fedi nurul, cintya bella, review surga yang tak dirindukan


Siapa dah pernah tengok filem indonesia ini? Ainaa tahu kewudujan filem ini pun sebab heboh di laman sosial tentang filem Surga Yang Tak Dirindukan 2 yang orang-orang kata sedih sampai sepanjang dalam panggung dua jam tu jugak asyik nangis je. Ainaa tak minat sangat cerita-cerita sedih ni itu yang malas nak tengok dan lagipun part 1 punya tak pernah tengok lagi. Tapi terjebak juga sebab roommates Ainaa dia orang rembat Ainaa punya laptop dan tengok Surga Yang Tak Dirindukan secara online. Dengan Ainaa sekali tertengok pula cerita tu tapi bila tengok cerita sedih plus madu ni, memang mulut Ainaa tak berhenti komplain itu ini. Kau orang (roommates) redha je lah ya siapa suruh kacau line aku nak tengok cerita Irie-kun. Apa pun siapa yang nak tengok filem Surga Yang Tak Dirindukan 2, kena la tengok yang pertama dulu baru tahu macam mana ceritanya sebenar. Untuk itu, Ainaa nak review cerita Surga Tak Dirindukan 1 ini serba sedikit.


REVIEW FILEM SURGA YANG TAK DIRINDUKAN:


Ceritanya kisah pasangan suami isteri yang bahagia, Prasetya (Pra) dan isterinya, Arini. Pada mula-mula cerita Pra dan Arini hidup bahagia dengan anak mereka Nadia dan tambah pula Pria adalah seorang yang penyayang dan setia pada isterinya. Tapi tak lama selepas itu, ada satu kejadian malam tu Pra selamatkan Meirose yang terlibat dalam kemalangan dan bawa ke hospital. Meirose ni belum kahwin tapi sedang mengandung dan time eksiden tu pula doktor terpaksa bedah untuk keluarkan anak Meirose. Entah apa yang gila sangat Meirose ni dia nak terjun bangunan tapi datang la Pra sekali lagi untuk selamatkan Meirose dari bunuh diri dan boleh pula Pra ni pun sengal tawarkan diri kahwin dengan Meirose. Jadi selepas tu Meirose sah jadi isteri kedua Pra dan perkahwinan dia orang ni tanpa pengetahuan Arini, iaitu isteri pertama Pra.

Nak pendekkan cerita, Arini ni bijak. Cepat je dia dapat tahu yang Pra kahwin lain dan Arini sendiri yang pergi cari Meirose di rumahnya. Okey, dah boleh agak lepas tu? Mesti la dia Arini ni mengamuk dan gaduh-gaduh dengan Pra. Nasib baik tak ada scene tarik-tarik rambut antara Arini dan Meirose ni, sebab Meirose pun baik je dalam cerita tu. Pra keluar dari rumah isteri pertama dia lepas Arini ugut nak lari dari rumah. Tapi lama-lama dia orang berbaik semula sebab anak mereka Nadia dan dalam masa yang sama dah kena tazkirah dah dengan mak Arini. Maka berbaiklah mereka semua, Pra, Arini, Meirose, Nadia dan baby Meirose (lupa nama apa). Tak lama lepas itu Meirose buat keputusan untuk tinggalkan anak dia pada Pra dan Arini, dan Meirose pula bawa diri sebab tak nak kacau rumah tangga Arini. TAMAT.


Haha Memang betul-betul tamat macam tu je. Nak tengok sambungannya kena lah tengok pula SURGA YANG TAK DIRINDUKAN 2 di pawagam. Petang tadi kawan Ainaa ajak sebenarnya tengok Surga Yang Tak Dirindukan 2 tapi sebab kita orang tak nak lah sampai balik malam, jadi lain kali je lah. Tunggu je nanti tengok dalam internet mesti ada punya. Yang nak tengok SURGA YANG TAK DIRINDUKAN 1 boleh klik link di bawah ini.




Untung Lebih Dengan Menjana Pendapatan Bersama ezbuy.my

Hai semua, mari kita mulakan hari-hari kita dengan senyuman walau pun banyak masalah yang sedang dialami. Sudah menjadi lumrah hidup manusia, setiap orang pasti mempunyai masalah masing-masing tak kira lah masalah dalam segi keluarga, kerja, kesihatan mahupun masalah kewangan. Tetapi, kalau diikutkan zaman sekarang ini memang ramai rakyat yang mengalami masalah kewangan, ditambah lagi dengan tiada peluang pekerjaan dan harga barangan yang naik mendadak. Siapa saja yang tidak susah hati kan kalau harga barang naik dan pendapatan kita pula tidak cukup untuk menampung kehidupan harian atau kita tidak mempunyai langsung pendapatan. Memang berat kepala bila difikirkan dan sebab itu lah kita digalakkan untuk mulakan bisnes sendiri untuk menjana pendapatan.


ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business, menjana pendapatan dengan ezbuy.my, untung lebih dengan menjana pendapatan bersama ezbuy.my
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business

MENJANA PENDAPATAN DENGAN EZBUY.MY


APA ITU EZBUY.MY ?

Ezbuy adalah pembekal yang menyediakan perkhidmatan membeli-belah di atas talian (online) yang ditubuhkan pada 2010. Ezbuy juga adalah platform membeli-belah terbesar di luar negara dan sangat terkenal pada masa ini. [READ MORE ABOUT ezbuy]. Ezbuy.my ini tidak seperti platform membeli-belah yang lain, pelanggan hanya boleh membeli dengan harga pasaran namun berlainan pula dengan ezbuy, pelanggan dapat membeli dengan harga yang sangat murah iaitu harga borong dan boleh dijual semula kepada orang lain untuk dapatkan untung yang lumayan. Sebagai contoh, kita membeli kasut dari ezbuy.my dengan harga RM8 dan dijual semula dengan harga pasaran, RM39.90.... Memang banyak kan untung yang kita dapat dari menjual barangan di ezbuy.my. Selain dapat menjana pendapatan, kita juga dapat memenuhi kehendak pasaran atau pelanggan dengan menjual barangan tersebut dengan harga murah.


SENARAI BARANGAN YANG BERPOTENSI UNTUK DIJUAL SEMULA 

Terdapat banyak barang dan benda yang yang boleh dijual semula bersama ezbuy.my tetapi senarai di bawah ini adalah barang-barang yang berpotensi untuk dijual semula kerana permintaan yang tinggi. Antaranya,

1) Produk dan Barang-Barang Kecantikan
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business, menjana pendapatan dengan ezbuy.my, untung lebih dengan menjana pendapatan bersama ezbuy.my
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business

Produk kecantikan ini mendapat permintaan yang tinggi kerana wanita-wanita di luar sana pasti ramai yang ingin membeli produk kecantikan untuk kelihatan lebih cantik dan menawan. Selain itu, seperti yang diketahui ramai produk kecantikan dari Korea memang sangat terkenal dan ramai yang berebut-rebut untuk dapatkan produk kecantikan dari Korea. Jadi produk kecantikan yang dijual di ezbuy.my ini ada potensi untuk dijual semula dan mendapat untung dari menjual produk-produk kecantikan ini.


2) Pakaian Wanita dan Lelaki
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business, menjana pendapatan dengan ezbuy.my, untung lebih dengan menjana pendapatan bersama ezbuy.my
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business

Pengikut fesyen yang ingin kekal bergaya pasti tercari-cari pakaian yang kelihatan elegant namun dengan harga berpatutan. Ezbuy.my juga pembekal pakaian wanita dan lelaki yang mengikut fesyen terkini.


3) Kasut, Beg dan Aksesori
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business, menjana pendapatan dengan ezbuy.my, untung lebih dengan menjana pendapatan bersama ezbuy.my
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business

Kasut, beg dan aksesori-aksesori yang dijual di ezbuy.my ini berpotensi untuk dijual semula kerana selain harganya murah, kasut dan beg juga sangat cantik dan sudah tentu dapat menarik minat ramai untuk membelinya. Lebih-lebih lagi sekarang ini beg yang dijual di Internet menjadi buruan remaja di luar sana tak kira lah sama ada purse, beg galas atau handbag. Kesemuanya mendapat permintaan yang tinggi.


4) Aksesori Telefon
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business, menjana pendapatan dengan ezbuy.my, untung lebih dengan menjana pendapatan bersama ezbuy.my
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business

Aksesori-aksesori gadget juga salah satu barang yang berpotensi untuk dijual semula jika membeli di ezbuy.my. Jika dilihat di Facebook dan Instagram, ramai penjual aksesori telefon yang menjual barangan ini dan kebanyakannya aksesori yang di import dari overseas. Begitu juga dengan ezbuy, kita boleh membeli dan menjualnya semula untuk dapatkan untung yang lebih.


DAFTAR PRIME DAN DAPATKAN MANFAATNYA!

ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business, menjana pendapatan dengan ezbuy.my, untung lebih dengan menjana pendapatan bersama ezbuy.my
ezbuy.my, ezbuy, ezbuy prime, prime membership, ezbuy business

Selain itu, dengan ezbuy.my juga kita boleh mendaftar Prime dengan harga trial RM18.80 atau RM188 setahun. Jika mendaftar Prime, kita boleh membeli-belah sebanyak mana pun barang (yang bertanda Prime) dengan harga shipping HANYA RM8.80 PER CHECKOUT! Murah sangat-sangat kan. Sangat berbaloi dengan mendaftar Prime untuk menikmati harga shipping RM8.80 per checkout walau banyak mana pun barang Prime yang dibeli dari ezbuy.my.


Sangat rugi kepada siapa yang lepaskan peluang untuk dapatkan untung lebih dengan menjana pendapatan bersama ezbuy.my ini. Peluang sudah berada di hadapan mata, kita hanya perlu bertindak sekarang dan rajin promosi kan produk yang di jual. Jangan lepaskan peluang yang ada dan rebut peluang ini sepantas mungkin. Jangan lupa untuk mendaftar Prime juga jika ingin menikmati harga penghantaran dengan hanya RM8.80 per checkout. Semua mudah, cepat dan untung bersama ezbuy.my.


Pemenang Giveaway Sephia By Nik Ainaa

Seperti yang dijanjikan, hari ini Ainaa akan umumkan PEMENANG TOP REFERRAL yang bakal miliki minyak alga Sephia by Janna Nick. Sekali lagi, terima kasih kepada semua yang sudi sertai GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA dan minta maaf ya sebab Ainaa hanya pilih seorang pemenang. Lain kali insyaAllah ada rezeki lebih Ainaa buat giveaway lagi tapi dengan lebih banyak lagi hadiah jadi peluang untuk kau orang menang itu tinggi. Bila? Tak tahu lah, bila-bila rasa gatal tangan nak buat kita buat lah. Okey, berhenti merapu. Mesti semua peserta tak sabar kan nak tahu pemenangnya.


pemenang giveaway sephia by nik ainaa, nik ainaa, giveaway, sephia by janna nick

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|
.................................................................................
pemenang giveaway sephia by nik ainaa, nik ainaa, giveaway, sephia by janna nick





TAHNIAH KEPADA PEMENANG SEPHIA BY JANNA NICK! Yang lain, tak usah sedih tak dapat miliki Sephia ini. Di lain giveaway, jemput lah sertai lagi ya... mana tahu time tu rezeki kau orang pula menang hadiah. Apa-apa pun kepada pemenang, sila PM Ainaa di SINI nama, alamat dan nombor telefon untuk pengeposan. Terima Kasih :)

Bila Ke Pasar, Nafsu Berkobar-Kobar

Tipu lah kalau cakap nafsu tak berkobar-kobar bila ke pasar. Ainaa rasa majoriti yang pergi ke pasar tak kira lah lelaki ke perempuan mesti akan bernafsu. Nafsu makan lah, jangan pikir lain pula. Betul kan kita akan habiskan banyak duit dan beli apa-apa saja yang kita terliur bila ke pasar, lebih-lebih lagi pasar malam. Macam kat PJ dulu dengan Gombak, pasar malam hanya pada hari Rabu setiap minggu dan itu pun dari pukul 4 petang sampai 8 malam macam tu je. Sudah tentu lah akan ramai yang serbu kan. Kalau pasar kat tempat Ainaa ni, pelajar Uia dan UniKL sekaligus yang serang itu sampai panjang betul nak kena beratur. Lain pula dengan pasar malam Wakaf Che Yeh di Kelantan, setiap hari ada pasar malam dari pukul 6 petang sampai jam 2 pagi kut. Entah lah Ainaa pun tak pasti sebab jarang sangat ke pasar malam (setahun tu sekali je kut pergi) dan tak pernah pun lepak sampai pagi. Jadi pasar kat sana tak adalah sesak dengan orang tapi kalau hari cuti atau perayaan... Itu jangan cakap, memang jalan jem terus.


pasar, pasar malam, pasar malam wakaf che yeh, pasar malam uia
gambar hiasan


Kelmarin hari rabu, pertama kali Ainaa keluar pergi pasar. Tak sangka pula pasar kat sini jenis memanjang dan di sebelah kiri saja ada gerai tapi tak ada lah besar kalau nak dibandingkan pasar malam WCY tiga kali ganda besarnya. Kelmarin habis kelas pukul 6:30 tu terus ke masjid solat Asar dulu dan baru kita orang jalan kaki gi pasar. Kena jalan kaki sebab bas dah tak ada waktu tu dan balik ke hostel (Mahallah) pun terpaksa jalan walau jauhnya yang amat. Bila dah lama tak ke pasar ni tentu lah macam-macam nak beli kan. Lebih-lebih lagi banyak benda yang dah lama tak makan dan bila terjumpa kat pasar tu terus nafsu makan berkobar-kobar.

Banyak makanan yang terliur tapi Ainaa hanya habiskan RM3 sahaja! Ainaa dapat beli Cempedak goreng je memandangkan masa nak beli ayam gunting dan manggo jus tu ramai sangat orang. Fuhh, jimat juga duit tapi dalam masa yang sama macam tak berbaloi je pergi pasar jalan jauh-jauh tapi beli cempedak goreng je. Tak pernah dibuat den la, ini kali pertama tapi selamat la duit. Hehe Dekat PJ dulu biasanya kalau Ainaa pergi pasar mesti akan habiskan RM10 ke atas dan kurang dari RM20, yang itu bila balik ke mahallah mula la rasa menyesal. Dan tidak untuk kali ini! Tak menyesal sebab dapat jimat duit.

Konklusinya, nak ke pasar sila kawal nafsu makan masing-masing ya. Memang puas dapat makan apa yang kita nak tapi kadang-kadang beli banyak pun tak habis, buang, membazir je. Lepas itu mula lah nak rasa menyesal sebab duit dah banyak melayang. Kalau memang tak boleh kawal, bawa je duit cukup-cukup apa yang kita nak beli... Jangan bawa lebih, beg duit tinggal. Itu baru dapat jimat tapi jangan pula bawa sampai RM50, itu kira banyak juga. Cuba lah buat bawa ke pasar RM10 je ke, selamat duit kita.

JIMAT CERMAT ITU KAN AMALAN MULIA

BATERIKU.COM : Perkhidmatan Percuma Jika Bateri Kereta Kong

bateri kereta kong, bateriku.com, percuma perkhidmatan bateri kereta kong,
bateri kereta kong, bateriku.com, percuma perkhidmatan bateri kereta kong,

BATERI KERETA KONG? 


Haa sudah. Sudah lah kita ni bukan yang jenis tahu pasal kereta tapi bila tiba-tiba je kereta tu nak mati tengah jalan ke atau elok-elok keluar pergi mall, bila nak balik tu kereta tak boleh nak start memang haru. Lebih-lebih lagi kalau pemandunya adalah wanita, haish kalau Ainaa tu ada juga meraung tepi jalan sorang-sorang.  Tetapi masalah bateri kereta kong ni memang sesiapa saja yang memiliki kereta dan yang membawa kereta akan mengalami pengalaman ini kan. Memang dah tak boleh lari. Ainaa banyak kali kut kena bila keluar bercuti dengan keluarga, kereta tiba-tiba je tak boleh start dan bila kereta buat hal macam tu sudah tentu akan dibawa ke bengkel.


PERGI BERCUTI, TAPI BATERI KERETA KONG LA PULA!


  Ada satu kali terkena di Cameron Highland dan rasanya ini yang paling ngeri. Yalah, jalan Cameron tu sudah la bengkok je dan kereta pula buat hal. Nasib baik kami sekeluarga selamat tapi duit yang tak selamat. Kereta masuk bengkel dan kami nak pakai kereta on the spot jadi duit berates-ratus melayang sebab katanya bateri kereta kong dan macam-macam lagi yang dia orang cakap yang rosak. Kena baiki itu ini, kita ni pun angguk-angguk, keluar duit. Biasa lah kan, kebanyakkan workshop tidak memberi info yang tepat dengan memberitahu pelanggan, “ini banyak benda kena tukar/rosak” padahal bukan ada kerosakan pun, hanya bateri kereta kong.

bateri kereta kong, bateriku.com, percuma perkhidmatan bateri kereta kong,
bateri kereta kong, bateriku.com, percuma perkhidmatan bateri kereta kong,

bateri kereta kong, bateriku.com, percuma perkhidmatan bateri kereta kong,
bateri kereta kong, bateriku.com, percuma perkhidmatan bateri kereta kong,


TAK PERLU RISAU LAGI, BATERIKU.COM KAN ADA


 Tapi itu dulu lah, bila Ainaa sekeluarga tidak tahu menahu pasal BATERIKU.COM yang memberi perkhidmatan penghantaran, pemeriksaan dan pemasangan  bateri kereta jika bateri kereta kong di mana-mana saja (lokasi yang berkenaan). “Eh, kalau dah siap hantar terus ke tempat kita ni mesti mahal kan?” Tak, awak silap. Jangan terkejut kalau perkhidmatan BATERIKU.COM adalah PERCUMA dan kita hanya perlu bayar harga bateri yang ditukar tu je. Haa, bagus sangat kan. Memang bila dah tahu tentang BATERIKU.COM ini, Ainaa terus bagi tahu family tentangnya dan siap-siap save nombor dah. Senang, lepas ini kereta tak boleh start je terus call BATERIKU.COM dan dengan sepantas kilat mereka akan sampai! Nanti tak adalah beratus-ratus duit melayang kalau ke workshop.


Alamat BATERIKU.COM: No.17, Jalan Saujana Indah 10 Taman Perindustrian Saujana Indah Shah Alam

NAK TUKAR BATERI KERETA?
#JanganTukarDulu
MUNGKIN BATERI OK LAGI !
#DapatkanKepastian
#GetSecondOpinion
JIMATKAN DUIT ANDA

Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279

Mereka datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok.

Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Johor ke Perlis

Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Wokshop >> Rakan Tow Truck








Senarai Peserta Giveaway Sephia By Nik Ainaa

giveaway, giveaway sephia by nik ainaa, sephia by janna nick, minyak alga


Alhamdulillah, tamat sudah GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA yang dilangsungkan selama 3 minggu itu. Terima kasih banyak-banyak kepada semua yang sudi sertai giveaway Ainaa, iaitu seramai 65 blogger yang sertai. Giveaway sephia itu dah tamat semalam dan hari ini Ainaa nak update senarai peserta terlebih dahulu walau pun sebenarya Ainaa dah tahu siapa pemenangnya. Memandangkan penyertaan tidak melebihi 100 peserta, jadi seperti yang dijanjikan hanya TOP REFERRAL yang bakal memiliki minyak alga Sephia by Janna Nick ini. Siapa yang bertuah itu, kita rahsia kan dahulu. Tunggu Jumaat ini baru Ainaa akan update siapa pemenang Sephia. Sambil itu boleh la kalau nak blogwalking peserta yang lain, sambil-sambil boleh tambah trafik blog.



SENARAI PESERTA GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA:


1- http://kanvaskehidupanku.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
2- http://www.maisarahsidi.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
3- http://akupenulisluarbiasa.blogspot.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
4- http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
5- https://belogsjm.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html?m=1
6- http://messarah.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
7- http://cikdylah.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
8- http://littlesnorlax.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
9- http://www.syuhadasalleh.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
10- http://www.huhahuhajerr.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
11- http://presntisgift.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
12- http://stnrsyfh.blogspot.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
13- http://www.kasihjuju.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
14- http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
15- http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa-19022017.html
16- https://cikqenari.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
17- http://www.cekgunorazimah.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
18- http://husnahusainin.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
19- http://fws00blog.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
20- http://ape-kinah.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
21- https://farhannajafri.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
22- http://www.suriaamanda.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
23- http://www.azlindaalin.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
24- http://min-mi.blogspot.my/2017/02/1922017-giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
25- http://www.sayidahnapisah.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
26- http://cikmijah.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
27- http://radenotion.blogspot.com/2017/02/segment-bloglist-february-by-nikainaa.html
28- http://www.amysyeera.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
29- http://www.bondezaidalifah.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
30- https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
31- https://zahiyazainuddin.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
32- http://deariescouple.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
33- http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
34- http://syazdanny2329.blogspot.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
35- http://cikilamenari.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
36- http://jombercontest.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
37- http://theaaisy.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
38- http://masturanasarudin.blogspot.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa-19-feb-17.html
39- http://sishawa.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
40- http://www.atiehilmi.com/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
41-https://umienurpu3.blogspot.sg/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
42- http://umienurpu3.blogspot.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
43- http://www.jun-zie.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
44- http://manisnyacekelat.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
45- http://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/01/giveaway-sephia-by-nik-ainaa-dl190217.html
46- http://www.inanihazwani.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html#.WJXJC9V97IU
47- http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
48- http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
49- http://ilarvyou.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
50- http://kasihkuamani.blogspot.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
51- http://aimanziyad.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
52- http://missatikahrashid.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
53- http://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
54- http://msvelentine.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
55- http://muffincokelatcinta.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
56- http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
57- https://cikash.blogspot.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
58- http://mayzuraberkat.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
59- http://macammacamcite.blogspot.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
60- http://macammacamcite.blogspot.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
61- http://ayubarbydol.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
62- http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
63- http://kimchaa.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
64- http://www.azirahman.com/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html
65- http://at-tarmizi.blogspot.my/2017/02/giveaway-sephia-by-nik-ainaa.html


Prank Birthday Kawan

birthday, birthday prank, birthday prank plan, prank, prank birthday kawan, selamat hari jadi, cara nak prank birthday kawan


Kena-mengenakan orang ni kadang-kadang sudah menjadi tradisi orang muda kononnya untuk membuat kejutan pada hari lahir seseorang itu. Zaman sekolah dulu Ainaa mana ada prank apa-apa dan orang pun tak pernah nak buat prank time birthday kita. Macam biasa saja hanya beri ucapan dan sambut dengan keluarga. Simple je kan. Tapi bila saja Ainaa melangkah ke universiti dan roommates pula semua jenis gila-gila, memang siapa birthday dia akan kena prank! Dua tahun lepas Ainaa kena prank sampai nangis-nangis kut dia orang buat. Kalau ingat balik kelakar gila, geram pun ada. Tapi nasib baik Ainaa ni jenis yang 'cepat tangkap' jadi birthday tahun lepas dia orang punya plan nak prank Ainaa tak jadi. Awal-awal lagi Ainaa dah dapat tahu tapi saja buat macam tak tahu apa-apa sebab tak nak rosak kan mood kawan-kawan yang dah susah-susah plan untuk Ainaa.

Itu apa yang roommates prank pada Ainaa. Ini Ainaa nak cerita pula macam mana kami prank salah seorang roommates Ainaa pada hujung minggu yang lepas. Kawan Ainaa yang ni kita orang panggil Rara dan budak ni memang penakut gila-gila lah. Rara ni pun jenis yang cepat je tahu kalau orang nak buat prank kat dia tapi kami gunakan dia punya kelemahan untuk prank. Macam jahat kan prank orang tu guna kelemahannya tapi kita orang buat tak ada lah sampai dia ketakutan gila-gila atau boleh buat dia trauma. Masih berpada-pada dan tak melampau. Kalau tahun lepas, prank dia punya birthday memang gempak sampai ada scene menangis-nangis dan watak itu dipegang oleh Ainaa. Roommates yang lain pun terkejut tengok Ainaa berlakon. Hehe

Hari sabtu lepas, Ainaa dengan kawan sebilik yang lain tinggalkan Rara ni sorang-sorang dalam bilik sampai tengah malam sebab ingatkan nak kejutkan dia tepat jam 12 malam iaitu masuk tarikh hari lahirnya. Mula-mula tu macam biasa je plan tak detail sangat. Setakat buka pintu lepas tu surprise kan, itu plan asal. Tapi last minute sejam sebelum kita orang buat plan tu, kami tukar plan dari A-Z dan plan itu memang teliti lah! Sangat yakin memang plan akan berjaya dan ternyata, yeay. Happy belated birthday, Rara! Kami berjaya prank kau buat kali kedua! Maaf ya Rara kita orang takutkan kau malam tu, tapi kira tak takut sangat sebab ada yang temankan. Ainaa ni sampai sanggup tahu masuk meringkuk bawah katil si Rara ni hanya cuma nak cuit dia punya kaki, konon nak buat dia terkejut tapi memang menjadi.


birthday, birthday prank, birthday prank plan, prank, prank birthday kawan, selamat hari jadi, cara nak prank birthday kawan
sweet tak Ainaa? Tak puas buat prank, siap buat video khas lagi untuk birthday girl.


Selesai first prank untuk tahun ini, kita tunggu pula next turn siapa pulak nanti Ainaa cerikan. Tapi nasihat Ainaa, kalau nak buat prank untuk kawan kita itu biarlah berpada-pada dan jangan sampai memudaratkan. Lagipun dalam Islam kita tak boleh kenakan orang kan, tak baik. Kalau boleh elakkan menggunakan alasan ada yang meninggal ke eksiden ke apa sebab itu macam terlalu sensitif. Takut pula kalau benda itu betul-betul terjadi, nauzubillahiminzalik. Sambil-sambil nak ingatkan diri sendiri supaya tak melebih. Ainaa pun takut juga prank orang ni, jadi sebab itu sebelum buat kita orang akan fikir dulu dia punya pros and cons supaya tidak terjadi benda yang tak sepatutnya.

Kenapa 'Last Minute Plan' Selalu Menjadi?

Semalam Ainaa saja-saja berlagak sebagai reporter dan 'interview' kawan-kawan sebilik tentang KENAPA LAST MINUTE PLAN SELALU MENJADI. Sebab Ainaa sendiri pun tertanya-tanya, kenapa benda yang kita plan dah berbulan atau bertahun lamanya selalu tak menjadi, selalu cancel sedangkan apabila last minute baru kita plan nak buat benda itu atau nak ke tempat itu... memang kebanyakkannya selalu menjadi! Nak jadi cerita, Ainaa paksa kawan-kawan sebilik untuk beri jawapan dan tak membenarkan dia orang beri jawapan cliche. 


last minute plan, last minute plan selalu menjadi, last minute, plan last minute, travel last minute, last minute travel, kenapa last minute plan selalu menjadi


KENAPA LAST MINUTE PLAN SELALU MENJADI?


-Keadaan Yang Boleh Berubah-

Kalau kita plan awal-awal, ianya belum tentu menjadi kerana keadaan boleh berubah dan kedaan juga tidak menjamin sesuatu itu akan berlaku. Bila plan yang dibuat berbulan sebelumnya, dalam tempoh tersebut macam-macam yang boleh jadi dan kita tak tahu apa yang akan berlaku. Sebab itu kita tidak boleh menjamin sama ada plan itu akan menjadi atau tidak. - Rara 

-Hati Manusia Yang Selalu Berubah-

Plan yang dibuat last minute ini selalu menjadi sebab jangka masa perkara itu yang akan berlaku adalah pendek dan kita sure boleh pergi ke situ atau buat seperti yang dirancang. Manakala bila sesuatu perkara itu kita plan dah lama dan awal-awal lagi tapi bila plan tersebut tak menjadi, ianya kerana hati manusia ini selalu berubah-ubah jadi ada kemungkinan untuk kita mengubah plan tersebut. - Tira 



Haa itulah jawapan yang dia orang bagi kat Ainaa bila ditanya hal tersebut. Bila difikirkan, memang betul plan yang dibuat awal-awal selalu tak menjadi kerana kedaan itu bila-bila saja boleh berubah dan begitu juga hati kita. Sebagai manusia, hati kita ini sering saja berubah tanpa dipaksa dan ianya berubah kerana keinginan kita. Sebagai contoh, Ainaa dengan roommates plan nak ke Pulau Langkawi bulan tiga ini tapi terpaksa cancel sebabnya tiba-tiba je tarikh mid-sem-break berubah dan tarikh Ainaa cuti pula bertembung dengan sepupu Ainaa kahwin.... Jadi memang terpaksa cancel la. Tapi, itu hanya pendapat masing-masing kan. Bila kita berbalik pada fitrah, semuanya ketentuan Ilahi.


KITA HANYA MERANCANG, ALLAH YANG MENENTUKAN.



Cara Memohon Kad Debit Pelajar 2017

Seperti yang diuar-uarkan bahawa pelajar pendidikan tinggi yang kebiasaannya sebelum ini menerima baucer buku RM250 ditukar kepada kad debit pelajar RM250. Setiap pelajar yang layak (IPTA/IPTS) akan menerima kad debit pelajar bernilai RM250 dan ianya hanya sah digunakan untuk membeli buku, alat tulis, alatan komputer dan akses internet untuk menggunakan kad debit ini. Permohonan kad debit pelajar ini boleh dibuat permohonan secara atas talian (online).

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar



CARA MEMOHON KAD DEBIT PELAJAR SECARA ONLINE :


1) LAYARI WEB BANK RAKYAT ( http://www.bankrakyat.com.my/bppt )

2) ISI SEMUA INFORMASI PERIBADI (SECTION A, SECTION B, SECTION C) DENGAN BETUL 


kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar




3) SECTION C, PILIH TEMPAT/CAWANGAN BANK RAKYAT UNTUK COLLECT KAD DEBIT PELAJAR


kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar



4) BACA SYARAT-SYARAT KAD DEBIT PELAJAR DAN TICK SEMUA KOTAK

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar



5) SUBMIT DAN TUNGGU EMAIL DARI PIHAK BANK RAKYAT UNTUK COLLECT KAD DEBIT PELAJAR DI CAWANGAN YANG DIPILIH

kad debit pelajar, baucer buku, br1m, cara memohon kad debit pelajar, baucer buku rm250 ditukar ke kad debit pelajar




Giveaway Sephia by Nik Ainaa

Assalamualaikum dan hai semua blogger. Tiba-tiba je rasa nak buat giveaway sebab dah lama tak buat tapi sebelum ni asyik tertangguh je. Takut jugak buat giveaway tak ada yang sudi join tapi hari ini Ainaa memberanikan diri lancarkan juga giveaway ini. Giveaway biasa-biasa saja, hadiah pun biasa. Yang sudi join giveaway ini boleh ikut cara-cara di bawah ini dan boleh ajak kawan-kawan blogger yang lain juga.

giveaway blogger, blogger Malaysia, Sephia by Janna Nick, giveaway Nik Ainaa
banner GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA

CARA-CARA SERTAI GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA:



1- FOLLOW instagram Nik Ainaa (@nfa.nikainaa)

2- LIKE FB Page 'Ainaa Azlan Page'

3- FOLLOW blog Nik Ainaa

4- Buat satu entry dengan tajuk "GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA" dan letak banner kat atas (jangan lupa back link banner ke ENTRY INI)

5- Tinggalkan LINK ENTRY di ruangan komen sahaja.



CARA PEMILIHAN PEMENANG:


Pemenang di pilih berdasarkan TOP REFERRAL dan sekiranya penyertaan melebihi 100 peserta, Ainaa akan tambah seorang lagi pemenang berdasarkan RANDOM.ORG


HADIAH


Minyak Sephia by Janna Nick

giveaway blogger, blogger Malaysia, Sephia by Janna Nick, giveaway Nik Ainaa



TARIKH TAMAT : 19 FEBRUARI 2017

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.