Dari Novel Ke Layar

Helop!
Selamat pagi bloggers !!

Hari ni nak cerita fasal cerita di televisyen tu.
Iaitu cerita di adaptasi dari novel!
Bukan nak cerita sebenarnya tapi nak tunjuk gambor aje. 
kihkih



1. Ombak Rindu
 


2. Stanza Cinta
 



3. Biar Rindu Berlalu

 



4.  Gemersik Kalbu
 



5. Lagenda Budak Setan
 



6. Bicara Hati
 



7. Kasih Yang Suci
 



8. Tangisan Bulan Madu
 



9. Ayat-Ayat Cinta



10. Keimanan Cinta
 



11. Dingin Lavenda
 



12. Badai Semalam
 



13. Cinta Buat Emelda



14. Adam & Hawa
 



15. Seindah Sakura
 



16. Trilogi Cinta 2
 



 17. Jauh
 



18. Sehangat Asmara



19. Duri
 



20. Setia Hujung Nyawa
 



21. Ketika Cinta Bertasbih 1 & 2






Wow!
Amacam? Menarik tak?
^__^
 

Review Blog: Pemenang Giveaway Aisya Dan Dyana

     Kembali lagi kita men'review' blog orang. Kihkih memandai aje nak komen blog orang padahal blog sendiri pun tak terurus. Review kali ini pemenang giveaway Aisya dan Dyana. Saya jadi sponsor untuk giveaway tu. Hajat tahun depan nak sponsor benda lain pulak ah. Hehe Slow-slow.. Okey, tanpa melengahkan masa jom kita tengok pemenang bertuah dari giveaway Aisya dan Dyana ini.





    Hamboi! Pink!! Kiukiu It's okey. Cute hape? Masuk aje ke blog Izzati ni pun saya dah tertarik. Chumel! Tuan empunya blog pun chumel aje. Ringan betul blog budak ni. Eh? Budak ke? Hihi setahun lebih tua daripada saya. Pandai tuan blog susun atur gadget kat tepi tu. Tapi satu ajelah yang tak kena kat mata ni. Kat sebelah kanan tu rasa-rasanya ternampak button FB warna biru disebalik 'Home, Twitter' hape itu. Orang panggil apa entah. button jugak kut. Kihkih sorry lah ya, saya kurang sangat bab-bab blog ni.

     Paling cantik header dia tu haaa. Berkenan sampai menusuk ke lubuk hati. Ecehcece Macam jatuh cinta pulak. Baca nota kaki kat situ terus terdetik, "Hamboi! Garangnya!!" Haha 'Garang' betul nota kaki dia. Cukup perfect dah blog dia. Apa-apa pun awak/kakak ? Good luck! Tahun depan SPM kan? Ucap awal-awal selalu lah. Ngee...  = D








      Alahai! Semua blog yang saya nak review dah cukup cantik dah. Buat saya kerah jugak otak nak komen-komen blog mereka semua ini. Okey, Zeirah ya?  Chumel betul teddy bear tu. Kalau anak saudara saya tengok mahunya mengamuk nak teddy bear tu. Hehe Saya suka dengan nama blog Zeirah, Honey Sunshine. Wah! Ada maksud tersembunyi ker? Kiukiu = 3 Jangan marah. Gadget dalam blog ini memang sikit sangat. Ada dua tiga aje. Tapi saya nak bagi nasihat kat Zeirah supaya letak gadget follow seperti bawah ini:


        Sebab kadang-kadang kalau hanya ada button yang kat atas tu tak menjadi jugak. Takut dia buat hal ke hape, kan tak naik-naik follower Zeirah. Saya pun dah kena tapi bukan blog saya lah. Tapi tak nak letak jugak pun tak apa. Hanya untuk langkah berjaga-jaga. Kut-kut terjadi seperti blog lain yang pernah saya jumpa. Apa-apa pun blog Zeirah dah cantik. : ) 







       Wah, warna-warni ya header blog? Simple jea! But it's okey with me. Dulu blog Irah lain kan? Rasanya yang dulu lagi cantik kut. Tapi tak apalah, apa salah kita bertukar-tukar rupa kan? Eh, bukan kita lah tapi blog. Haha wajah kita ni tak boleh ditukarkan dah. = P Apa lagi ya? Hmm... Oh yea, macam tak kena aje warna peach disekeliling entry tu. Err... bagi sayalah. Bagi saya, mungkin ada lagi warna lain yang lebih sesuai? Apa-apa pun still cantik larh, don't worry. Oh, saya suka dengan susun atur 'perabot' blog awak. Hehe kemas dan teratur! Tak skelihatan serabut. Good job, girl. : )







           Lihat awan disana, berarak mengikutiku, pasti dia pun tahu..... Ecehcece menyanyi pulak haku. Hihi Tengok header blog dia terus ingat lagu tu. Adeh, kena betul. Belog dia memang sangat-sangat simple woo! Tak serabut mata memandang tapi..... kalau kasi touch sikit lagi pasti lagi cantik! Tambah seri sikit lagi. Oh ya, Jehan yer? Apa kata Jehan besorkan sikit tulisan tu. Ada pulak yang rabun ke memang tak nampak lah. Lebih-lebih lagi kut-kut ada makcik pakcik datuk nenek datang bersinggah... Haa! Terpaksa pakai teleskop lah jawabnya. Kihkih gurau aje. Hmmm.... Yang lain dah okey dah. : )






         Kecik besor kecik besor aje mata saya nak menengok headernya. Hihi Kecik molek sunggoh bak kata orang klate! Sebenarnya nak tunggu tuan empunya datang tuntut. Kut-kut dia nak suruh review dan bloglist kan blog personal dia ke? Sebab ini blog 'justforcontest' kan? Terkejut jugak cheq tengok-tengok aje banyak aih dia join contest. Buka mata luas sikit, tengok semula link dia... "Larh! Patutlah! Blog khas rupanya!" hoho sekali pintas aje pun saya tengok link blog dia tu. Sebab tu pelik sangat. Kalau blog contest aje tak hias cantik-cantik pun tak hape. Nak review kang, banyak pulak komennya. Hihi Cuma nak nasihatlah, biasanya orang lebih senang kut kalau ada gadget follow kat atas. Tak payah susah-susah nak scroll ke bawah. Orang melayu kan pemalas.... = P ihik! 


......................


Wokeyh!
Done review, you ~
^_^ v

Lawak Jenaka Jumaat


Tersebutlah kisah dua ekor hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborak la untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian...aku dulu mati sebab heart attack." Kata hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal kau tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas hantu B.

"Dah, aku dah buat dah! In fact masa aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab hantu A sayu.

"Cerita la sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik masa sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapat la tangkap diorang?" tanya hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cuma jumpa isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, masa aku masuk umah tu, aku nampak ada kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanya isteri aku tapi dia tak mau jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun..Last-last, sebab aku penat sangat berlari cari jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika hantu B berkata,

"Apasal kau tak cari kat dalam peti sejuk?"


Hoho apa punya cerita daa...
= , ='

Blog Kena Remove!

Ini dia...
Nak cerita blog saya yang
baru aje beberapa minit tadi kena remove.

Heboh satu FB dibuatnya! Haha
Yalah, blog kena remove oleh inchik google sendiri.
Mestilah gabra habis!

Nak jadi cerita, tadi saya tengah jenguk
blog peserta giveaway. Nak komen tu pelik lah asyik kena
login dulu. So saya log out and then login semula.
Tapi dia suruh masukkan nombor telefon.

Mula-mula saya tak hiraukan sebab takut ada
kesan kat nombor saya. Lepas tu saya buka blog saya
dan dia keluar 'rimau' kat bawah ni :




Ya ALLAH!
Nak menangis rasanya. Blog kesayangan haku ni!
Dari tahun lepas saya bersama 'dia', mestilah sayang giler-giler.
Ecehece macam 'boyprend' haku pulak.

Lepas tu saya dengan berat hati masukkan nombor
dan tick 'message'. Tunggu punya tunggu tak ada pun. Lepas tu try
sekali lagi dan still tak ada mesej. Last-last saya tick 'voice call',
barulah dapat panggilan dan dia bagi number code
yang perlu diisikan.

Fuuuh!
Lega! Kalut giler gua cakap lu tadi.
Memang dah tertanya-tanya,"Apa salah haku ni?"
Sampai nak kena remove bagai. 

Apa-apa pun terima kasih yang sudi bantu 
saya kat FB tadi.
=)

"Blog kena remove sekejap pun bising-bising,"  =,='

TV Rosak =,='

 


Haiseyman Ramlee!
TV rumah rosak lah pulak dah!!
Angkara siapa? Anak saudara saya lah ter.

Dua TV yang ada dan dua-dua jahannam!
Irfan, Irfan... Suka sangat pergi picit sana-sini, kan
mak saudara Irfan ni dah tak boleh tengok.

Baru semalam rosak.
Terlepas tengok Mimpi Cinderella dan Setia Hujung Nyawa.
Dahlah Mimpi Cinderella ep. last!
Macam mana yang last ep. dia? Nak tahu jugak!

Tak apalah, selagi ada laptop dengan WiFi kat rumah,
selagi tu saya bertahan. Kalau dah dua-dua tak ada...
TV tak ada, WiFi pun buat hal,
memang saya lempar TV kat hutan belakang rumah ni.
=,='

Review Blog: Pemenang Segmen Jom Up Follower

   Tepat jam 12 tengah hari ini, saya nak review blog pemenang segmen saya yang sudah berlalu. Bagi yang tak menang tu jangan bersedih, nanti boleh join first giveaway saya 1/1/13 ini. Akan ada lebih ramai lagi pemenang yang bertuah. Jom kita tengok blog pemenang-pemenang segmen saya. = )



 


     Haa! Cute kan header blog dia? Saya suka dengan ayatnya 'Smile Story Is Mine'. Tapi ayat 'Do Read Do Follow' tu tak payah letak pun tak apa. Tampak 'mengacau' di header tu. Kat header tak perlu banyak-banyak ayat nanti nampak serabut pula. Blog dia pun memang kemas dan gadget pun sikit aje. Font pun besar tapi saya rasa ada something yang mencacatkannya disitu. Iaitu keluasan tempat post entry itu dan sidebar. Rasanya lagi cantik kalau dibesarkan.

       Template kat belakang tu pun simple tapi cantik je bagi saya. Sesuai dengan zaman sekarang yang menjadi kegilaan remaja corak Polka Dot. Saya nak bagi nasihat kat tuan punya blog supaya tidak menggunakan font pelbagai warna. Saya tengok pink ada, biru ada, hijau ada.... Cuba awak cari satu warna font yang tetap dan sesuai dengan blog awk. Dan kalau awak tukar font tajuk gadget blog tentu lebih cantik dan comel. : )




      Saya suka dengan blog Wany ini. Header dia walaupun bewarna warni tapi still tidak menyakitkan mata memandangnya. Simple and cute! Loading pantas! Dan selawat/nasyid yang diletakkan dalam blog betul-betul menenangkan hati. Menggunakan warna pink muda sebagai tema blognya dan template yang bercorak small love pun cute! Tak ada apa lagi saya nak komen sebab blog Wany memang dah cantik. Selamat berblogging ya, Wany.  : )


 
 
    Wah, header blog dia simple aje tapi tampak cantik dengan template Polka Dot itu. Eh, polka dot lagi. hoho. Blog dia pun loading pantas dan gadget yang sedikit. Pandai tuan blog dia susun. Dan saya suka dengan widget 'Assalamualaikum' sebagai pembukaan entry. Cantik! Tak percaya cubalah tengok.



    
        Blog Annur bercirikan perempuan Islam. Tengok doodle banner dia pun berpakai tudung. Masuk aje ke blog AnnurIslam, mata saya sudah disapa oleh widget kat sebelah kiri itu. Bukan tak boleh letak, malah kata-kata yang tertulis di widget itu pun bagus. Tapi sayangnya menganggu pelawat ke blog. Apa kata Annur ambil kata-kata itu dibuat sebagai note dan diletakkan ke gadget. Letak di bahagian atas gadget entry ke. Template kat belakang pun saya suka, simple aje dan seperti 3 blog yang saya review di atas, still warna pink. hihi Tapi blog saya pun bertemakan biru dan pink juga.

        Sekarang ini, orang lebih suka kalau ada satu aje sidebar. Annur buat dua-dua belah. Mungkin Annur rasa kalau satu aje sidebar tak cukup tapi kalau Annur buang yang tak penting dan fanpage dan facebook itu dijadikan sebagai butang lebih kemas kut dan menjimatkan ruang. Ada beberapa gadget yang tak dapat dilihat, hanya tajuk sahaja ada iaitu 'Previous Entry' dan 'Tetamu Allah'. Dan saya rasa Annur boleh membuangnya termasuk gadget '<Annur>' sebab Annur dah letakkan biodata Annur di gadget ' About Me'.




       Link blog seperti kepunyaan lelaki tapi terkejut jugak saya masuk-masuk seperti blog perempuan. hihi Jangan marah ya Encik Haffiz. Yalah, kebiasaannya blog lelaki mesti warna-warna yang gelap. Tapi tak apa sebab itu blogshop Encik Haffiz kan? Saya tak tahu nak komen apa sebab ini blogshop. Wajarlah kalau banyak gadget yang digunakan. Tapi satu saya nak buat aduan kat Encik Haffiz, like fanpage yang muncul mula-mula masuk ke blog tu menganggu pengunjung. Seolah-olah memaksa pengunjung like fanpage facebook. Saya cadangkan Encik Haffiz meletakkan like fanpage yang boleh di'close'. InsyaAllah, tidak ada pengunjung yang marah. : )


 

      
       Ehem! Segan saya nak review blog model ini. Hihi Hmm... apa ya saya nak komen. Gadget aje lah kut. Gadget dalam blog Sis Aimi banyak dan diletakkan dikedua-dua belah sidebar. Tapi rasanya tak apa kut sebab ini blog model mesti Sis Aimi nak kongsi apa-apa cerita kan? Hoho Dan biasanya blogger akan letak tempat follow di atas post/bawah header supaya senang pengunjung nak follow blog kita. Mula-mula saya tengok Sis Aimi ni seperti mirip seseorang tapi saya tak ingat. Lepas haritu tertengok 'MeleTOP' dan baru perasan kalau sekali tengok Sis Aimi ada iras pelakon Hanez Suraya. Kan, kan? ; D




      Kelana Cinta. Hihi Saya nak komen apa ya? Okeylah, blog Kelana Cinta ini entry dia banyak manfaat. Mesti ramai perempuan yang mengikuti setiap entry blog ini kerana entry nya berunsur tentang cinta. Perempuan kan suka baca benda-benda sebegini. Kalau ada yang nak tahu fasal cintan-cintun ini, bolehlah ke blog KelanaCinta[Dot]Blogspot[Dot]Com. : )


.........................

Okey, done review blog !!
Mohon maaf awal-awal kalau ada yang
berkecil hati dengan komen-komen saya. Saya hanya
menyatakan dengan jujur.

Oklah, sampai sini aje ya saya komen-komen
blog orang ni, kang ada yang tak puas hati naya saya!
Hoho


Cara Menjadi Top Referral


Ehem.
hihi Selamat pagi!
Baru aje semalam saya post entry
dan ada yang tanya macam mana nak jadi
top referral?

Sebenarnya saya dah beritahu semua
peserta segmen saya kut?
Dah terjah dan follow semua peserta dan saya
ada tinggalkan cara nak jadi top referral.


Cara Menjadi Top Referral

* Blogwalking dan promote entry giveaway/segmen.

* Selalu post(promote) entry giveaway/segmen di Facebook atau Twitter.
Sebab tulah korang kena rajin join group blogger.

* Share entry giveaway/segmen di Google Plus

* Jemput kawan-kawan blogger join. Salah satunya dengan cara tag ramai orang.

* Letak banner giveaway/segmen di sidebar blog
Nak jimat ruang buat slide shows.
* Kena rajin promote, kalau boleh tiap-tiap hari.


Okey, dah jelas tak?
Harap jelas lah ya... Tapi kadang-kadang,
kalau blog korang tu memang selalu orang terjah, tak
perlu lelah-lelah nak promote lah.
Oh ya, masih ada pemenang yang
belum tuntut hadiah mereka. Hisy! Tak nak hadiah ke apa?
Kalau derang tak tuntut lagi hari ini, malam ni atau esok
pagi saya pilih pemenang lain. Korang tunggulah ya.
Kut-kut pemenang tak nak hadiah, peserta lain boleh
ambil lah. Tapi saya guna random.org lagi.

Pemenang Segmen Jom Up Follower

Saya tak mahu panjang-panjangkan
entry sebab hati saya tengah panas sekarang ini.
Jadi, jom kita lihat siapa pemenang bertuah itu.

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|
 
|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|


PEMENANG TOP REFERRAL PERTAMA

klik untuk kanta pembesaran

Hadiahnya : 1x Dress Korea, TopUp Rm10, Bloglist Sebulan & Review Blog


|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|
 
|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

 PEMENANG TOP REFERRAL KEDUA

klik untuk kanta pembesaran

Hadiahnya : Jam Tangan, TopUp Rm10, Bloglist Sebulan & Review Blog



Haa!
Itulah pemenang top referral
pertama dan kedua. Dan kalau korang
tengok, samakan? 17-17.
Jadi saya buat keputusan nama siapa kat atas sekali
dia pemenang pertama.

Kepada pemenang top referral, sila hantar details anda ke SINI pada hari ini juga!

-Nama Penuh-
-Link Blog-
-Pemenang Apa-
-Hadiah Apa-
-Alamat-
-No. Telefon-


Dan sekarang ini, kita umum pemenang cabutan bertuah pula.


-TOPUP RM5-


Bagi pemenang topup ini. boleh bagi nombor telefon dan link blog anda ke SINI



-CURSOR NAME, BLOG REVIEW BY LEEN-


Bagi pemenang cursor name dan review, boleh tuntut hadiah dengan Cik Leen



 -BLOGLIST SEBULAN & BLOG REVIEW BY INA-


Bagi pemenang bloglist sebulan & blog review dari Ina, 
korang tunggulah blog korang direview ya?


TERIMA KASIH kepada SEMUA PESERTA
kerana sudi join segmen saya ini.
Bagi yang tak menang tu jangan kecewa dan susah hati.
Kerana pada 1/1/13 ini saya akan adakan
giveaway pertama saya.

Dan akan ada banyak lagi hadiah daripada
segmen ini. Join jangan tak join!
Dan kepada pemenang pula, TAHNIAH!
Jangan lupa tuntut hadiah korang HARI INI JUGA !!

Segmen : Jom Up Follower

--------------------- TAMAT----------------

- Klik Older Posts Untuk Entry Baru -


 Make your own banner at MyBannerMaker.com
( saya tahu tak cantik =,=' )


 Assalamualaikum dan selamat pagi bloggers. Sebelum saya nak buat first giveaway saya yang akan berlangsung 1/1/13 ini, saya nak buat segmen dulu. Tanpa melengahkan masa, jom kita start sekarang!


SYARAT - SYARAT :

1. Buat satu entry bertajuk " Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew".

2. Letak banner yang tak berapa nak cantik tu dan link kan ke entry ini.

3. Tag tiga blogger.  *Pastikan dia tahu ya.*

4. Wajib follow Be-Log Meow Mew

5. Wajib follow blog/twitter dan like pages sponsor :


Twitter : KyLe Kesha , Leen


6. Wajib follow google+ INI

7. Dah siap ikut syarat-syarat di atas, drop link entry anda ke entry ini ya.
  
- Pastikan Ikut Semua Syarat ya? Yang Tak Jujur Akan Ditendang -


 *always update*


~SENARAI PESERTA~


-Semua peserta diwajibkan visit + follow peserta lain- 

 Kelebihan join segmen ini ialah bagi upkan follower anda dan trafik pun serta merta akan meningkat. Akan ada hadiah bagi blog top referral dan jangan risau, akan ada cabutan bertuah. Mungkin anda salah seorang daripadanya? Jom sertai Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew sekarang!!

Perhatian : Penyertaan Akan Terbatal Jika Kurang Daripada 50 Peserta
*Jadi promote lah habis-habisan ya*

Tarikh Tamat : 30/12/12  22/12/12
Tarikh Umum Pemenang : 31/12/12 23/12/12

Perhatian Peserta & Sponsor Segmen Jom Up Follower



MINTA PERHATIAN
kepada peserta dan sponsor 
Segmen Jom Up Follower Be-Log Meow Mew !!

Saya nak percepatkan segmen ini iaitu
akan tamat pada hari Sabtu. Esok!
Dan pemenangnya saya akan beritahu pada hari Ahad.

Sebab apa?
Sebab sekarang ni fikiran saya
tengah berserabut. Bingung!
Saya dalam dilema.

Jadi saya nak tenangkan fikiran
dan fikir elok-elok
sebelum membuat keputusan.

Jadi kepada peserta dan sponsor,
minta fahami saya.
Korang pun suka kan kalau segmen tamat cepat?
Hihi

Jadi  
akan tamat tepat jam 12 malam esok.
Saya akan umum pemenangnya pada jam 12 tengah hari esokkknya

Kepada peserta, diminta online pada jam
12 tengah hari ahad ini ya?
Sebab kalau korang salah satu pemenangnya,
saya nak details dengan kadar segera.

Kalau tak saya pilih pemenang lain. *kejam*
Kepada pemenang haruslah memberi details
korang pada hari tersebut juga.

Sekian, terima kasih.

Calm Down Okey?

 



Adoiya!
Esok keluar result PMR.
 Semakin dekat result keluar, semakin ramai
yang hantar SMS !!

SMS good luck lah, itulah, inilah !!
Terkejut cheq tengok-tengok phone ada banyak
mesej yang tak dibaca.

Tolong lah sahabat-sahabatku,
jangan gelabah! Saya yang tenang pun jadi
tak keruan. Isy!

Please be calm down okey ?

Alahai, Janganlah Nangis!

 

OMG !! OMG !!

Janganlah nangis Irfan....
Aduhai, anak saudara. Kesian Irfan...

Ini haa! Sejak cuti sekolah ni
saya jadi babysitter anak saudara saya.
 Nak jadi cerita. kerap kali dia
tak sihat. Musim hujan kan sekarang ni.

Baru aje sembuh, hari ni
mama dan papa hantar kat rumah, Irfan
batuk-batuk + lelah.
Jadinya asyik merengek dan menangislah.

Nanti petang mesti lagi kuat dia meragam.
Biasa-biasanya time tulah 
dia mencari mama papa dia.

Okeylah, nak cauuw dulu!
Nak pergi jaga budak muka korea + cina tu.
Kiukiu : 3
 

GIVEAWAY BY SAYAIYLIA LADY'S CABINET SHOPPE



Blogger sekalian,
cheq nak habaq mai nih,
ada GA meletop untuk korang join.

Hadiahnya dari Lady's Cabinet Shoppe .
Yang bestnya, semua
peserta akan dapat voucher RM5
untuk shopping di LCS!!

Apa tunggu lagi? Join lah sekarang!
Nak join sila picit banner kat atas tu erk.

Mangsa tag :


Tarikh Tamat : 10/1/13


<JOM JOIN SEGMEN JOM UP FOLLOWER BY BE-LOG MEOW MEW!! ADA DRESS KOREA DAN JAM TANGAN UNTUK DIMENANGI !!>


Cash Out !!

 


Fuuh!
Punyalah berdebar-debar
nak tekan cash out.

Ini first time saya tekan cash out.
Sebenarnya nak tunggu duit banyak baru cash out.
Tapi abah saya bagi nasihat suruh
cash out dulu.

Abah saya tak percaya kat Nuffnang ni.
Saya cakap lah nak tunggu duit banyak dulu,
tapi abah saya cakap jangan jadi
 tamak.

Kan tunggu punya tunggu
sampai duit beratus-ratus lepas tu
tekan cash out.
Tengok-tengok lesap macam tu aje duit tu.

So abah saya suruh buktikan yang
Nuffnang ni benar. Suruh saya cash out dulu
walaupun duit tabung Nuffnang baru ada SEKEPING !

Korang faham-faham sendiri lah ya.
Oleh sebab saya ni jenis
ikut kata mak ayah *ceh, perasan pulak*
jadi saya TERtekan la petang tadi.

Berapa lama ya nak tunggu cek sampai ? Aduhai, harap-harap
sampai lah. Kalau tidak HARAM saya nak jadi 
blogger dah lepas ni.
=,='

Cerekarama Tv3 : Cinta Dari Syurga

 
 
 
     Assalamualaikum. Korang tengok tak cerekarama semalam? Cinta Dari Syurga. Sedih oh cerita tu. Walaupun masa saya tengok tu dah separuh cerita, tapi tetap tersentuh. Air mata ni dah bergenang dah. Nasib baik tak mengalir aje. Kalau mengalir, ada jugak yang kena usik kaw-kaw kat abang saya. Aduhai, cerita Cinta Dari Syurga ni seperti novel Pergilah Air Mata karya Hanni Ramsul. Si suami tak cintakan dia jugak.
 
     Tapi dalan novel, Hisyam cintakan Ayu tapi dia yang buta hati kata tak cintakan isteri dia walaupun dah kahwin selama 7 tahun! Okey, back to the story. Rasa menyampa pula kat Hannan. Eeee, rasa nak ditampor-tampor aje betina tu. Kat Zarul pula rasa nak tumbuk-tumbuk dan kasi sepak terajang aje. Bagi hadiah kat Hannan lah, makan bersuap-suaplah! Isy! Menyampah aku!! Nak muntah!! Sia Mia.

     Tengok Mia menangis masa malam pertama suami dia, saya pun turut nak nangis. Sebak rasanya. Masa Zarul marah Mia hanya disebabkan Mia merungut dan baju dia terhangus tu, Ish! Geram! Geram!! Tapi las-last rasa Hannan ni baik pulak. Tapi tetap menyampah dengan dia. Saya memang tak suka cerita yang akhirnya diorang cerai heroin itu dan nikah dengan orang lain.

      Tak puas hati betul lah dengan ending cerita Cinta Dari Syurga ni. Macam tergantung pun ya jugak. Huh! Apa-apa lah. Saya harap pengarah filem akan ada idea lebih menarik untuk membuat cerita yang tak buat penonton rasa nak bakar panggung. Sebab sekarang ini banyak cerita melayu yang membosankan.

    

Senarai Peserta Segmen Jom Up Follower

Senarai Penuh Peserta
(Tolak 4 orang, jadi hanya 52 blogger yang join)

- link yang bewarna merah itu tanda, saya tak jumpa entry segmen saya-

*Permission Denied
*Blog Not Found
*Page Not Found






5. http://bielasesame-blogstreet97.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follow-by-be-log-meow-mew.html

6. http://secretshaila.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follow-by-be-log-meow-mew.html















21. http://kronologiferdauszulkifli.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follow-by-be-log-meow-mew.html

22. http://www.aimisyahirah.com/2012/12/segmen-jom-up-follow-by-be-log-meow-mew.html

23. http://nasrizfardisza.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follow-by-be-log-meow-mew.html

24. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

25. http://syueefyoora.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

26. http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

27. http://farinafaizal.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

28. http://schaazman.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

29. http://nurulnamasaya.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

30. http://openit2u.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

31. http://haffizmohdnoorblogoshop.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

32. http://annurislam90.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

33. http://shima-chintaanugerah.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

34. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

35. http://kelana-cinta.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

36. http://kejusyikin.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

37. http://spmcandidate95.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

38. http://nursyazlia.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

39. http://shelovesbuns.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

40. http://hunnyzafirah.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

41. http://wilmashana.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

42. http://watasin.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

43. http://officialofaris.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

44. http://cuties97.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

45. http://saytoalhamdulillah.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

46. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

47. http://belogkalerpurple.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

48. http://umieaisyah.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

49. http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

50.  http://siifaahnaughty.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

51.  http://www.mujadafewa.my/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

52. http://gagamiami12.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

53. http://www.ieyzaafieyna92.my/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

54.  http://apabilapelajarberblogging.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

55. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

56. http://fazleenkamarudin.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower-by-be-log-meow.html

-Tolak 4 orang, jadi hanya 52 blogger yang join-

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.