Nuffnang: CPUV Ambank TRUE LAB + South Aust Tourism + PDB CNY Coffee Break


Waaaaaaaaahhhhhhhh!!! Lets say 'Waaaaaaaahhhhh' . HAHA 

Terkejut den buka-buka blog tengok ada iklan baru Nuffnang. Pelik sebab rasa tak pernah ada CPUV tu. Then pi buka Nuffnang, terus.......


WAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH !!!!!!!




Ada masuk CPUV/BE Nuffnang baru rupanya. Sampai 3 iklan BE sekali gus pulak tu! Alhamdulillah. Thanks Allah. Thanks to uolls too. Kalau tak sebab korang paksa diri korang datang jenguk blog merepek Nik Ainaa ni, tak adanya Ainaa akan dapat macam ni.



TERIMA KASIH!! THANK YOU!! ARIGATOU !! SYUKRAN !! KAMSAHAMNIDA !! XIEXIE !! GRACIAS !! MERCI !! 

^_______^

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015




[ klik banner kalau nak join ]

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada  jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. 

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat |  Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain
2. Wajib Like Fanpage Sponsor













 3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 
 Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
 Good Luck!!

#Nuffnang: CPUV Samsung Galaxy A Launch


Assalamualaikum! Baiknya Nuffnang.....*sila baca dengan nada terharu*




Kali ini Kempen istimewa dari Nuffnang ialah Samsung Galaxy A. Selain daripada jenama Apple, jenama Samsung nilah jadi pilihan ramai. Kalau tak percaya, cuba tanya dalam 10 orang, mesti 9/10 yang jawab pakai jenama Samsung kan.

 Almaklumlah, zaman sekarang semuanya nak teknologi canggih. Lebih-lebih lagi kebanyakan design produk Samsung sangat awesome. Tak kira tua atau muda pasti nakkan jenama ni. Dah kalau nak beli handset jenama Apple tak mampu, Samsung pun kira hebat lah tu,





Samsung Galaxy A7, kan? Pergh! Lawo~ Apa keistimewaan Samsung Galaxy A ni? 



Premium metal design and stylish colours

The first Samsung smartphone with a full metal body, the Samsung GALAXY A7 boasts an innovative, luxurious design and a stunning 5.5" FHD sAMOLED display. You can feel the premium quality of the sleek full metal body in your hand. And with 3 unique colours, you can choose the Samsung GALAXY A7 that best fits your personality and style.


Smarter selfie shooting

Forearms weren't meant to be a distraction in your photos. With the Samsung GALAXY A7 you don’t need to touch the button when taking selfies. Snap a selfie with your voice or palm and make your friends think your own personal photographer is following you around. With the latest image detection and voice recognition software, the Samsung GALAXY A7 is taking the selfie to the next level.


Group selfies with more friends

You have tons of friends. Finally your phone can fit them all into one shot! The new Wide Selfie function allows you to create a panorama-like selfie by merging three photos taken from the left/middle/right into one perfect group selfie. Now you can capture all your friends in one photo with up to 110° of range in portrait mode and 120° of range in landscape mode. And the auto-editing functions make sure you look your best in every shot.


Adaptive display and sound

The Alive Super Amoled Display and the Adapt Display deliver true-to-life colours on your Samsung GALAXY A7 which intelligently adapt to your surroundings. With its automatic Adjustable Audio, your Samsung GALAXY A7 will automatically increase or decrease the volume in response to the background noise around you.




Memang banyak keistimewaanya! Yang mana suka selfie atau wefie tu eloklah beli Samsung Galaxy A7 ni. Nak tahu lebih-lebih tengok dalam scroll box tu ya.


dan......


Hamboi, lepas ni pakat menggila lah yang mana pantang nampak keluar gadget baru terus meroyan nak beli. HAHA saya pulak jenis kesah tak ambik kesah hal gadget kecuali datang bulan haku nak hempas hanset yang dipakai, memang haku godek jugak segala jenis mak nenek handphone yang ada. kuakua.


Tertarik juga saya dengan Samsung Galaxy A ni tapi....... nak kena tembak dengan ayah haku??!! Bulan 1 yang lepas aku baru tukar hanset kut!! BUAHAHA =P

Liebster Award






Terma dan syarat utk join Liebster Award ini adalah seperti berikut:

- Mention the person who nominated you with link -
- Answer the questions -
- Nominate other bloggers -
- Create the questions -
- Notify your nominate -


Aaaaaah Otakku tengah blur tambah kena nominate dengan blogger Zue Zulaikha. Blur pun tapi tetap tertarik dengan LIEBSTER AWARD dan saya dengan berbesar hati nak jawab soalan sis Zue.

Cerita bual bicara yang mana korang paling suka? Meletop or H Live?


Jawapan yang jujur, saya jarang tengok TV. hehe jadi MeleTOP pun lagilah jarang tengok. Tapi antara dua ni saya rasa MeleTOP kut. Lagipun HLive baru wujud dan yang ni betul-betul saya tak pernah tengok.

Pendapat korang kalau Zue kata Zue tersuka dekat one of my BFF?

Tersuka salah seorang BFF? Mesti lelaki lah kan? Haha sengal pulak otak haku ni. Tak salah pun Zue. Bukan HARAM pun. Sebab tulah orang tua-tua pesan, lelaki dan perempuan kalau ada istilah 'BFF' tu, kemungkinan hati dah TERsuka kat si dia sangat besar. Perempuan ni kan Zue, hati lembut. Mudah terusik. So, tak salah pun. hehe


Apa yang korang lakukan bila korang rasa tak diendahkan oleh anybody yang korang cuba untuk rapat?

Emm.... Sudah tentulah akan terasa hati kan kalau kita nak rapat dengan dia tapi dia buat dont know je. Eeee Nak cekik-cekik je rasa orang macam ni. Haha saya merujuk kepada kawan perempuan ni ya, bukan 'boy friend'. Apa yang saya buat? Dah orang tak nak layan kita, buat apa nak terhegeh-hegeh. Yang ni pernah terjadi kat my BFF. Tiba-tiba hubungan kitorang boleh renggang dan haku pun cuma nak rapat semula, tapi..... BOLEH DIA BUAT ENDAH TAK ENDAH JE?? Argh. Sakitnya tuh disini. Kuakua berjiwang kejap. Last-last aku biarkan je. :P Dah nak kata apa lagi? Kita dah rendahkan ego kita tapi dia pulak yang tak layan. Baik aku blah je!


Apa comment korang dengan cara penulisan Zue?

Maaf Zue. Saya baru beberapa kali melawat blog Zue. Berapa kali tu, jangan tanya. Tak ingat. Hehe Tapi apa yang saya baca dekat entry Liebster Award Zue, so far okey. Biasa-biasa saja seperti orang ramai. Tak kaku sangat, atau tak senget macam penulisan Ainaa. Buahaha Ok-ok. Sorry yup. Peace ^_^


Cara terbaik untuk tidak melukakan hati parents bila kita tak dapat tunaikan harapan diorang?

OH NO! SOALAN AGAK RUMIT, kalah soalan matapelajaran Akhlak masa aku ambik S.M.U 2013 (Sijil Menangah Ugama) dulu. Memang susah. Saya pernah alami sebab mak ayah saya letak harapan score straight A dalam setiap exam tapi haku ni jenis banyak main-main dari belajar. Huwaaahh Ampun! Tak dapat jawab soalan Zue. Susah sangat. hehe


Kata semangat untuk Zue yang akan dapat result SPM tak lama lagi?

Kata-kata semangat yang saya nak bagi kepada Zue dan semua batch 97 yang sedang menanti result SPM (saya pun.OMG), apa-apa pun keputusannya.... Jangan sodih-sodih kalau result down. SPM bukan penentuan hidup kita tapi SPM baru permulaan. Kalau katakan gagal, tak semestinya masa depan pun gelap. Katakan cemerlang, tak semestinya masa depan kau orang pun terus cerah. Don't give up, ok! Teruskan kehidupan. Gagal exam bukan bermaksud bodoh. =) *big smile*



Perlu ke jadi diri sendiri kalau orang lain tak suka diri kita ni?

Buat apa nak jadi orang lain kalau itu diri kita? Paham ke idok? Haha Kalau tak faham, baca sampai faham!! Seriously, kalau orang tak suka.... Tentu ada sebab, kan? So jalan yang mudahnya ialah tengok diri kita, tang mana yang buat orang tak suka. Mulut kita ke, perlakuan kita ke.... Kadang-kadang kita tak sedar bicara atau perbuatan kita, ada yang terasa hati. Susahnya nak jaga hati orang!


Lelaki Melayu v/s lelaki Foreigner, mana satu yang korang rasa lagi better?

Alamak! Better dari segi mana tu, Zue? Muehmueh kalau dari segi kehanseman tu ofcourse muka mat salleh sangat 'jantan' kecuali si 'biebir' tu. Urgh. Lelaki jambu memang haku tolak tepi, tapi kalau dapat jodoh laki jambu kita kira tengok tutup mata jelah kejambuannya tu. Buahaha.


Aaaah! Tak kira ah semua tu. Yang penting, Islam dan akhlak baik, kira on jelah!! :P


Lagu rancak or lagu balada lagi OHSEM?

Lagu jiwang. Hahaha Sebenarnya terserah. Kalau lagu tu best, saya layan je. Lagipun jarang-jarang dengar lagu. Dengar pun lagu-lagu jiwang. Cewah. Ahak!


Tempat apa yang korang pernah pergi and kenangan dia sampai sekarang korang boleh ingat? Why?


GUNUNG STONG !!  Gunung Stong satu-satunya aktiviti yang paling lasak bagi sayalah yang saya buat. Pergh! Kalau dulu meraung-meraung tak nak pergi dah sebab sakit seluruh badan tapi lepas dah tak sakit tak lenguh tu, nakkk lagiiii !!! Haha Nak tahu cerita panjang-panjang, boleh KLIK SINI yup.

PULAU JEREJAK !! Pengalaman pergi pulau ni pun saya tak boleh lupakan sebab ni pulau yang kedua saya pergi selain Langkawi. Hukhuk Sodihnya dua pulau baru pergi. Apa-apa pun pulau ni best, lawak! hahahaha mesti Zue pelik kan apa yang lawak kalau Zue tak pernah pergi lagi. Sebabnya dari jeti pulau nak ke resort pulau tu kena naik kereta kancil yang tak ada pintu!! Unik tak unik. Ke haku je yang jakun? Kuakua. Apa-apa jelah! Yang penting tu hati aiii suka!


...............................


FUHH !! Selesai. Banyak jugak soalannya. Hehe tapi saya dah excited nak jawab kan so kepada siapa yang saya nak nominate ni harap dapat balas entry dan jawab soalan yang diberi. Heee


SOALAN - SOALANNYA : 

1- APA ANGAN-ANGAN/MIMPI KORANG YANG PERNAH JADI KENYATAAN?

2- APA RESPOND KORANG KALAU KENA PUJI CANTIK/HANDSOME?

3- PERNAH HUBUNGAN BFF KORANG TIBA-TIBA RENGGANG? APA KORANG AKAN BUAT WALAU DAH CUBA BERBAIK-BAIK DENGAN DIA?

4- KOMEN SIKIT TENTANG BLOGGER NIK AINAA ATAU BLOGNYA.

5- SUKA SNAP GAMBAR DIRI SENDIRI DAN UPLOAD DI LAMAN SOSIAL TAK? BAGI SEBAB KENAPA SUKA DAN KENAPA TAK SUKA.

6- PENDAPAT KORANG DENGAN PEMINAT/KAKI NOVEL TEGAR.

7- PERNAH MELAWAT ATAU HOLIDAY KE KELANTAN? BAGI PENDAPAT ANDA TENTANG KELANTAN DAN RAKYATNYA,

8- APA PERASAAN KORANG KALAU DAPAT TAHU ORANG YANG KITA SUKA TU, SUKA KAT BFF KORANG?

9- PERKARA/BENDA APA YANG JADI KEGILAAN KORANG? (cth: shopping, novel dan etc)

10- CABARAN HIDUP YANG PALING SUKAR KORANG PERNAH ALAMI DAN MACAM MANA KORANG ATASI/HADAPINYA?

Saya nak nominate blogger ini semua. Harap sudi jawab entry ini dan soalan-soalan yang diberi ^_^
- Ruqaiyah Amanina -  
- Tengkubutang Miaw -
- Syira Lokman
  - Ayu Insyirah -
- Ezy Loy -  
- Emas Putih(Uzu) -
- Yumida
- Lisa(Mawar Biru) -
- Siti Rohaida -
- Cik Anis -

Perasan ke tidak blogger-blogger yang saya nominate tu semuanya blogger awesome? Haha sengaja cari pasal. Tak tahu dijawab ke tidak. Kita kira redho jelah ya. Hahahahaha

Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN
[ klik atas jika nak join ]



Pencarian bloglist bagi bulan Mac-April 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 31 Januari 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 28 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 



  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mac-April dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana
                                                    



WhoHAA!.Com



  http://www.whohaa.com/register?referral=39069
Apa yang saya faham dengan WhoHAA! ini ialah dia bukanlah side income seperti Churp-Churp, 8Share, Nuffnang atau lain-lain. WhoHAA! ini seperti iPanel Malaysia atau CellAds.

Korang hanya perlu kumpul point dengan menjawab soalan-soalan yang diberi oleh mereka. Sekali jawab dapat 20 point. Waah. Banyak kan? Jadi kena rajin-rajinlah log in WhoHAA dan jawab soalan-soalan yang diberi. Mengikut pengalaman haku dengan WhoHAA! nilah, soalan yang diberi memang terlalu dah mudah! Budak darjah satu pun boleh buat tau. Hahaha

Jawab soalan-soalan yang ada dan kumpullah point banyak-banyak. Nak lagi banyak suruh kawan-kawan join sekali. Tapi saya belum pernah lagi redeem apa-apa barang sebab belum capai target point yang 'barang' saya nak tu. Yosh! U can do it, Ainaa!!

Untuk pengetahuan korang, baru-baru ni WhoHAA!.com ada bagi point secara percuma je. Korang hanya perlu follow FB WhoHAA dan setiap hari tunggu diorang update number coupon redeem. Kena cepat-cepat, kalau lambat memang berair matalah kau. kuakua Sebab point yang dibagi banyak kut! Sekali tebus, 40point, 50point, 60point! Mahu tak meroyan kalau terlepas. Aku pun sempat redeem coupon enam kali je dalam banyak-banyak point yang diberi secara percuma sejak akhir bulan 12, tak silap.

Tapi sayang, WhoHAA dah tak bagi dah point percuma. Baru je beberapa hari yang lepas WhoHAA tutup. Ayak! Dahlah, tak payah nak drama sangat. Jom kita tengok apa yang kita boleh dapat dengan point yang dikumpul.

ANTARA VOUCHER/BARANGAN YANG BOLEH DITEBUS :

Kingston 16GB Flash Drive


4 in 1 RM10 Cash Voucher


 Fujifilm Instax Mini 8


Tesco RM10 Gift Voucher


Maxis Hotlink RM30 Airtime Reload / Top Up


Digi Prepaid RM30 Airtime Reload / Top Up


U Mobile Prepaid RM30 Airtime Reload / Top Up

Celcom Xpax RM30 Airtime Reload / Top Up



APA TUNGGU LAGI? JOM DAFTAR SEKARAG DI :

Tahniah Kepada Pemenang GiveAway Nile.com.my


Assalamualaikum!!!

Waaaaaaahhhh!! Jelly nya dengan blogger-blogger yang menang GA  Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my . Syiokk lah korang dapat barang free feeeww. muehmueh 


TAHNIAH !! TAHNIAH !! TAHNIAH !! TAHNIAH !! TAHNIAH !!
sebab ada 5 orang pemenang, jadi 5 kali tahniah lah. Hahaha




JOM TERJAH BLOG DIORANG YANG BERTUAH INI.






#Nuffnang: CPUV Maggi Kari - Curry Festival


Assalamualaikum!! Senyum lebar-lebar. Terima kasih Nuffnang! Muaahhh. kihkih




Jelly aiii tau dengan nuffnangers yang dapat  kempen blogbuster ni. Pergh! Banyak masyuk maa.... Saya pernah jugak dapat tawaran join kempen blogbuster ni sekali dua tapi..... Sobsob ='(  Tak reti lah nak buat video bagai ni. Kalau setakat buat video dengan video maker tu boleh lah. Main letak gambar-gambar dan pilih slide, dah jadi! 

Yang ni.... Adeih. Dah banyak buat research, tengok tutorial daripada blogger-blogger lain tapi still kepala otak susah nak 'tangkap'. Tak paham! Kalau ada makhluk Allah yang nak ajar haku personal kan best. Hahaha





Segmen | Pencarian Bloglist oleh Mrs.Marble


[ klik banner kalau nak join ]


Yeaaa!! Saya join segmen yang dibuat blogger newbie ni. Tengok entry lepas-lepas baru bulan lepas join. Tapi dah 70+ follower. Waaah! Goodluck sis! Kalau haku tu.... entah berapa kerat boleh bilang jari follower masa mula-mula join dunia blog ni. Hahaha.

Apa-apa pun mari sama-sama kita meriahkan segmen Mrs.Marble ini. Kalau korang tak nak join sebab hadiah tak gempak, memang SILAP BESAR lah. Sebab segmen bloglist dan BW macam nilah sebenarnya yang membantu anda meningkatkan follower dan trafik blog. Tak percaya? Boleh hadap baca siang malam TIPS yang saya tulis kat ENTRY INI.

dan 

YANG PENTING KORANG RAJIN + USAHA. =)


Kelas Memandu - Part 2



Assalamualaikum!!! Yala-yala yelo~ Muehmueh Lepas habis SPM ni semakin malas ya kau Ainaa. Blog pun ditinggalkan. Ingatkan dah habis SPM ni semakin semangat nak update blog. Rupa-rupanya hampeh! HAHA. Ok, kita masuk cerita. Entry ni sambungan ENTRY LEPAS <--- klik

Apa nak cakap ya? Kena buat list jap.

First sekali, entry yang lepas tu terhenti kat konon-kononnya aii nervous nak ambil ujian berkomputer. Jawapannya.... LULUS DENGAN SEKALI UJIAN SAJA. Yeah! Bravo Ainaa!! Walaupun haku tak menelaah pun buku kurikulum tu. Sokadar belek-belek tengok gambor. Hehe satu lagi perangai haku yang tidak patut dicontohi adik-adik!!

Dah lepas lulus ujian, apa lagi. Keesokkannya dapat jugak aku pegang lesen L. Entah bila aku jadi lelaki pun tak tahu. Bwahahaha ok-ok. Tak lawak pun. T_T Salah skrip tu, patut entah bilalah nak tukar ke lesen 'P' ni. !_!




Udahnya, sekarang ni.... Kelas 5 jam setengah pun dah habis. Latihan bawak kereta 10 jam pun dah buat 4 jam hari Selasa lepas. Tinggal 6 jam lagi. Ohmaaaiii Lepas tu ada penilaian dan last sekali ujian JPJ. Urgh. Entah bila dapat meround bawak kereta sendiri. Haha tak apalah. Yang pasti akan dapat jugak lesen P tu walau aku ni tak pandai bawak kereta! Lalala.


OK. BYEEE~

Tok Guru Nik Aziz Meninggal Dunia (12/02/15)





AL- FATIHAH





KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat meninggal dunia di kediamannya di Pulau Melaka, di sini, kira-kira jam 9.45 malam tadi.

Bekas Menteri Besar Kelantan itu menghembuskan nafas terakhir kira-kira satu jam sebaik tiba di rumahnya, selepas keluar daripada Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).  [ sumber : Berita Harian Online ]

Solat jenazah akan dilakukan esok, Jumaat (13.02.15) -  sumber Astro Awani



gambar sumber FB






INNALILLAHI WAINNA ILAIHIRAJIUN.



AKU TAK MAMPU NAK KATA APA-APA LAGI. AL-FATIHAH BUAT TOK GURU NIK AZIZ(ULAMA') YANG AKU SANJUNGI SELAMA INI.

Giveaway 7 HARI by Syira Lokman




Assalamualaikum! Hi bloggers!! Rajin betul haku join giveaway/segmen/contest dan seangkatannya ni yer. Hehe Sambil-sambil nak blogwalking peserta lain jugak. Kali ini giveaway blogger Syira Lokman yang kena 'serang'. Muehmueh

Apa yang bestnya, hadiah-hadiah untuk pemenang SANGATLAH AWESOME !! Wow kebabomm gitu. Memang rugilah kalau malas nak join atau kalau tak nak join. Mana tahu ada rezeki, kan kan kan? :)


TAK PERCAYA HADIAH AWESOME GITU? NAH, AMEKAW!


Wang tunai RM50 [Ayuni]
Wang tunai RM10 [Fadzi]
Wang tunai RM10 [Khaty]

Topup RM10 x1 [Inani]
Topup RM10 x1[Azharan]
Topup RM10 x2 [Along]
Topup RM5 x2 [Diee]

4 helai Sapu tangan vintage x1  [Diee]

Basic H Shaklee RM46 [N.Aqidah Azahar]
Belvya 1 jar (nilai : 85 WM, 95 EM) [Fina]

Review Blog [Nurin]
Tapak Iklan free selama sebulan [Syira]

[ Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) ] 


Tamat : 16 Februari 2015

Karnival Jom Masuk U 2015


Assalamualaikum! Yeaaaahaaaa..... Kepada budak-budak lepasan SPM 2014, mesti ada yang tengah blur, nak pilih u mana..... Course apa..... kan? Ke aku sorang je yang blur tahap kronik? 

Tapi sekarang ni ada penyelesaiannya dengan Karnival Jom Masuk U!




Tapi tarikh akhir permohonan ipta bukan awal bulan 4 ke? Dan Kelantan adalah yang terakhir...... Urgh. Sempat ke tak? Dahlah kepala otak dah jem dengan masuk u.




Kalau tanya molek ambil course apa mesti ramai yang cakap ambil yang kita minat. Tapi.... saya TAK TAHU APA YANG MINAT! (¬_¬)οΎ‰


Ok, kita tengok :


- CITA - CITA ? 

Nak jadi pensyarah. So kat sini tak kisah ambil mana-mana course asal belajar sampai master atau PHD dan dapat jadi pensyarah. Persoalannya, course apa yang nak diambil?


- APA YANG AKU MINAT ? 

Matematik. Yup. Saya suka mengira. Setiap hari kalau tak mengir
a rasa macam otak jadi lembab. Lain? Suka binatang comel termasuk segala bapak harimau. Jadi doktor veterinar? Aaahhhhh Saya tak suka katak, lipas, ular, cicak dan segala adik beradiknya. Jadi apa cite?


Yaaaa, yaaaa. Aku yang blur tahap kronik. Argh. Selalu macam ni setiap kali ada pilihan. Susah nak buat keputusan. Terfikir jugak nak cari kaunselor. Tapi nak cari celah mana? Kaunselor skolah dulu? Oooo NO! Sebab saya sangat tahu jawapan ustazah a.k.a kaunselor skolah dulu akan cakap, SAMBUNG S.T.A.M LAGI BAIK !!!!!


PENIIIIIIINNNNNNNGGGGGGNYYYYYAAAAAA !!!!!!!!!!!!! (╯︵╰,)

#Nuffnang: CPUV Feb. { Nike Running Tights & Physiogel-Ready for Any....}


Assalamualaikum and hi uolls . Hehe gedik je. 


Untuk entry ini, lets start with ALHAMDULILLAH




Ingat tak saya ada tukar link blog seperti yang pernah saya cakap kat LINK INI. Tapi kembali tukar ke link asal sebab pageviews blog saya menurun mendadak. Dari 700-1000 satu hari jadi tak sampai 100 pun. Sedih sangat. Tapi sekarang tengah giat semula nak kembalikan pageviews 700-1000 satu hari malah lebih. kuakua.

Tapi itulah, walau pageviews saya menjunam jatuh tapi NUFFNANG ni baik hati still bagi iklan CPUV. 

THANKS NUFFNANG. AKAN AKU USAHAKAN UNTUK KEMBALI PAGEVIEWS 700-1000 SETIAP HARI ITU MALAH AKAN DIUSAHAKAN MENDAPAT LEBIH DARI TU.

...................................................


Kalau anda ternampak iklan Nuffnang dalam blog Ainaa ni..... Ringan-ringankah lah tangan tu klik ya. Tak susah pun.... Just perlu klik dan untuk tahu isi/cerita iklan yang dipaparkan. 

Yang mana klik iklan dalam blog saya dengan JUJUR itu, bagitahu lah. Nanti akan diklik balas Nuffnang korang. Nak IKHLAS lagi elok. Klik diam-diam tanpa mahu balasan. HAHAHA



Drama Teman Lelaki Upahan (Adaptasi Novel)


Assalamualaikum. Lama betul tak update pasal drama adaptasi novel. Asyik cerita peribadi je. Macam lah ada orang layan. Haha Kali ini drama adaptasi di Slot Akasia. Adaptasi dari novel Teman Lelaki Upahan dan penulisnya Azura Rasiddin.




DRAMA TEMAN LELAKI UPAHAN AKAN DITAYANGKAN DI TV3 SLOT AKASIA PADA 9 FEBRUARI 2015 INI | SETIAP HARI ISNIN - KHAMIS JAM 7 MALAM.

Pasti ada yang tertanya-tanya best tak novel ni, kan? Saya pun belum baca lagi tapi akan diusahakan jugak nak beli sebab..... ramai yang cakap novel ni superb best! Tak percaya?


REVIEW NOVEL TEMAN LELAKI UPAHAN :


*klik untuk kanta pembesaran*








SINOPSIS NOVEL TLU : 

*BOLEH BELI SECARA ONLINE DENGAN KARYA SENI DENGAN DISKAUN RM3*

RM30 SEM // RM 33 sabah,sarawak

“I nak you jadi teman lelaki upahan I. Just tell me what you want. I can give you everything. Kereta, rumah atau apa-apa saja. Just name it.” - KYRA LYDIA

“I setuju jadi teman lelaki upahan you… Tapi I ada syarat.” - EL

“Syarat? Syarat apa?”

Syarat yang pertama, Kyra Lydia kena hormatkan EL. Kedua, Kyra Lydia kena dengar cakap EL, tak boleh lawan cakap EL. Ketiga, Kyra Lydia dilarang sama sekali menunjukkan wajah masam, wajah berlagak, wajah ego, wajah angkuh dekat EL. Ops, tambahan syarat lagi… Kyra Lydia dilarang sama sekali menghina EL.

Hanya kerana satu insiden kecil yang berlaku di Restoran The Spices milik EL, telah menyebabkan EL terlibat dalam rancangan gila Kyra Lydia. Pada mata Kyra Lydia, EL seorang lelaki yang sederhana. Bagi EL pula, Kyra Lydia seorang gadis yang angkuh, berlagak, berhati batu dan penuh dengan dendam.

Tanpa pengetahuan keluarga EL, hubungan ‘cinta’ EL dan Kyra Lydia terjalin dengan jayanya hingga mereka bersetuju untuk disatukan. Dalam tidak sedar, cinta mula mekar dalam hati masing-masing. Ternyata EL berjaya mengubah perangai buruk Kyra Lydia.

Pada saat EL bersedia untuk menzahirkan rasa cintanya, ujian datang merenggut hati EL sehingga menyebabkan dia menjadi seorang lelaki pendendam. Dia umpama mangsa yang terjerat dalam permainan yang diciptanya bersama Kyra Lydia.

“I menyesal sebab kenal you. You bagaikan racun yang menghancurkan diri I. Patutnya I tak payah tolong you…  Tak payah bersusah-susah nak pulihkan hubungan you dengan daddy you. What a perfect family! Tapi I… waktu you bergembira dengan keluarga you, keluarga I hancur! Sekarang you dah tahu kenapa I benci you? I hate you Kyra Lydia! I loathe you so much!”

 Mulut kata benci, tapi hati kata sayang. Rasa cinta EL yang mekar buat Kyra Lydia dahulunya berganti menjadi dendam. Masihkah ada ruang untuk Kyra Lydia melenyapkan rasa dendam EL yang membara terhadap dirinya?

BARISAN PELAKON : 

Ungku Ismail Aziz sebagai Ezwan Lufti

Siti Elizad sebagai Kyra Lydia

Izara Aishah sebagai Zarra

Wan Raja sebagai Yazeed

Siti Nur Zakiah sebagai Najwa

Shah Iskandar sebagai Fareez

Fikhree Bakar sebagai Haidar

Efazira Sabri sebagai Elena

Sharifah Alesha sebagai Sofea

Fazlina Ahmad Daud sebagai Alina


Kebanyakkan pelakon memang saya tak kenal. Tapi mana tahu drama ni akan jadi meletop seperti Ariana Rose, Love You Mr.Arrogant dan lain-lain, kan? Hehe Kita tunggu saja dan lihat saja drama ini minggu hadapan.


GAMBAR DISEBALIK TABIR DRAMA TLU :


NAK BACA BAB AWAL NOVEL T.L.U ?

*Klik link kat bawah ni untuk ke link bab awal novel*
( BAB 1) ( BAB 2 ) ( BAB 3) ( BAB 4) ( BAB 5) ( BAB 6 ) ( BAB 7 ) ( BAB 8 ) ( BAB 9 ) ( BAB 10 )
[ LINK KE BLOG PENULIS. DONT WORRY, BUKAN SPAM ]

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.