Hiking Bukit Gasing

Cerita panjat Bukit Gasing ni dah lama sebenarnya tapi tak ada lah lama sangat. Bulan lepas je pun. Nak jadi cerita 16/04/16 yang lepas, Ainaa dengan yang lain pergi hiking. Aktiviti asrama. Padahal ni bukan aktiviti mahallah/asrama yang Ainaa tinggal tapi saja suka-suka nak join memandangkan Ainaa pun suka join aktiviti panjat memanjat bukit gunung ni.

Dari tempat Ainaa nak ke Bukit Gasing tu kejap je, pegangkutan pun free. Naik bas hijau yang percuma tu dari Seksyen 16 dan berhenti kat taman perumahan Taman Jaya. Jalan kaki 10-15 minit macam tu, dah sampai. 







Tak sempat nak penat eeh eh dah sampai. Hammoii, berlagak. Tapi bukit Gasing memang tak tinggi pun. Setengah jam dah sampai. Ke tak sampai setengah jam pun... Entahlah. Tak sempat nak ukur masa. Tapi kat atas puncak tu panas dia Ya Allah... panas terik nak terbakar rasanya. Kesannya, balik je tengok-tengok muka dah gelap. Tu baru kejap duk berposing-posing atas tu dah jadi hitam macam tu.

Tapi nak bandingkan bukit Gasing dengan bukit Broga, Ainaa lebih suka bukit Gasing. Bukit Broga panas, berdebu. Sepanjang hiking track dia tu pun panas. Bukit Gasing sekurang-kurangnya track terlindung jugak dengan pokok-pokok. Hmm.... Nak kena cuba bukit lain pulak. Ada cadangan?

Domain dot com Tamat

Bimillah.... Fuhhh fuhhh. Nak halau hantu-hantu yang tergantung kat blog ni sebab dah lama ditinggalkan. Tergerak jugak hati nak sign in blog. Bukan setakat tak buka blog, account pun dah lama tak sign in. Apa punya malas tahap dia nauzubillah. Sampai tak sedar e-mail peringatan untuk perbaharui domain yang telah tamat. Dan akhirnya,  nikainaa.com hanya tinggal kenangan. Sekarang dah kembali semula ke blogspot.

Buat masa sekarang tak nak sambung lagi domain dot com memandangkan Ainaa pun jarang buka blog dan tak aktif macam dulu. Maklumlah nak tumpukan pada asasi yang dah lama nak habis. InshaAllah kalau tak ada repeat paper dan english pun dah exempted, bulan 10 ni tamat la asasi di UIA PJ tu. Lepastu baru fikir nak buat apa dengan blog ni.

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.