Tombiruo: Penunggu Rimba (Akan Datang Di Pawagam 2017)

tombiruo penunggu rimba, ramlee awang murshid, novel melayu, novel alaf21


Siapa kat sini peminat Ramlee Awang Murshid (RAM)? Mesti peminat-peminat penulis terkenal ini teruja kan dengan kemunculan filem adaptasi karya RAM kerana ianya adalah karya lain dari yang lain. Kita asyik disajikan dengan novel-novel cinta kan dan kali ini kita akan dapat menonton filem yang berlainan dari filem/drama novel-novel cinta. Bagi sesiapa yang bergelar 'haters' kepada drama adaptasi novel, Ainaa sarankan kau orang tengok pula cerita Tombiruo : Penunggu Rimba di pawagam 2017 nanti!


FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA


Sinopsis Filem Tombiruo

(credit : budiey.com)

Tombiruo. Legenda yang dibisikkan dan menjadi andaian. Mahkluk yang dikatakan memiliki kesaktian untuk menguasai hutan. Dia ditakuti, dicaci. Sebenarnya Tombiruo adalah pemuda yang jiwanya memberontak, lelaki yang tidak berwajah manusia namun sekaligus seorang yang bertanggungjawab dan dibebani kesaktian yang tidak dapat dikawalnya sentiasa memakai topeng untuk menyembunyikan kemelut dan kesepian di kalbunya.

Apabila sebuah projek empangan mencetuskan beberapa insiden yang menyebabkan kematian ayahnya, Tombiruo yang penuh dendam memburu mereka yang bertanggung-jawab.

Tetapi pemburu pula menjadi yang diburu. Tombiruo akan mengharungi satu pengembaraan yang penuh bahaya dan tragis, dan bersamanya mengenal erti persaudaraan, keluarga, dan cinta. Cuma dengan membuka hati dan menerima peranannya, Tombiruo akan dapat mengawal kuasanya dan mengalahkan musuh. Akhirnya dia akan menerima hak kelahiran sebagai Penunggu Rimba



Barisan Pelakon Filem Tombiruo

(credit: instagram @tombiruomovie)


ZUL ARIFFIN SEBAGAI TOMBIRUO/EJIM
tombiruo penunggu rimba, ramlee awang murshid, novel melayu, novel alaf21


FARID KAMIL SEBAGAI AMIRUDDIN
tombiruo penunggu rimba, ramlee awang murshid, novel melayu, novel alaf21


NABILA HUDA SEBAGAI WAN SURAYA
tombiruo penunggu rimba, ramlee awang murshid, novel melayu, novel alaf21


FAIZAL HUSSEIN SEBAGAI PONDOLOU
tombiruo penunggu rimba, ramlee awang murshid, novel melayu, novel alaf21


HASNUL RAHMAT SEBAGAI JUSLAN
tombiruo penunggu rimba, ramlee awang murshid, novel melayu, novel alaf21



INFO PENUH FILEM TOMBIRUO PENUNGGU RIMBA : https://www.youtube.com/watch?v=bmQdf__aF8Q


Novel Tombiruo: Penunggu Rimba - Ramlee Awang Murshid

tombiruo penunggu rimba, ramlee awang murshid, novel melayu, novel alaf21

RM19.90
Postage: RM7sem/RM11ss

SIAPA NAK DAPATKAN NOVEL TOMBIRUO
 BOLEH WHATSAPP 019-632283

Tak Boleh Move On - Isteri Doktor Dan Pesakit Kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser


Lima hari yang lalu, viral tentang kisah 'TRUE LOVE' antara Kamal Effendi dan juga arwah isterinya, Nik Idzni Dalila yang menghidap penyakit kanser buah pinggang tahap empat dan dalam masa yang sama juga seorang doktor. Bila cerita dah viral, Ainaa memang terdesak untuk stalk blog arwah sebab Ainaa jumpa sesuatu setiap kata-kata darinya. Sangat berinspirasi! Bila Ainaa baca terdetik dalam hati betapa tabahnya arwah Nik Idzni Dalila mengharungi kehidupan sebagai pesakit kanser selama bertahun-tahun lamanya. Walau arwah ada menyebut yang dia tak setabah yang dikatakan, ya Ainaa percaya tu, tapi yang buat Ainaa kagum arwah masih memberi inspirasi dalam setiap penulisannya sama ada di dalam blognya mahupun instagramnya. Always be positive and shows your positivism even though you cannot do it actually. Bak kata unknown, always end the day with a positive thought.

Sampai sekarang Ainaa tak boleh move on dari membaca kisah kehidupan arwah dan juga Kamal Effendi. Dua-dua seperti pembakar semangat dan setiap kata-kata dari mereka memang Ainaa kagum. Selain kagum dengan ketabahan dan sikap positif dalam diri arwah, Ainaa juga kagum dengan suaminya, Kamal Effendi. Bagi Ainaa, dia adalah lelaki sejati yang mengahwini seorang wanita yang dicintainya walaupun dia tahu arwah adalah pesakit kanser. Tak ramai kat luar sana yang sanggup berkahwin dan mempunyai pasangan pesakit kanser. Percayalah, tak semua orang boleh lakukan seperti yang dilakukan oleh Kamal Effendi. Kalau kau orang nak cakap "Idzdi cantik, sesiapa pun nak kahwin walau ada sakit kronik" seperti yang pernah diluahkan oleh arwah... Sebenarnya kau orang silap. Tak semua mampu buat dan tanggung untuk menghadap pesakit kanser tahap empat yang memerlukan kesabaran dan perhatian yang tinggi. TAK RAMAI DI LUAR SANA MAMPU LAKUKAN. Tapi lain pula bagi Kamal Effendi, dari apa yang Ainaa baca dari blog dan instagram kedua-dua belah pihak, Kamal Effendi memang seorang yang bertanggungjwab, penyabar dan seorang lelaki sejati yang melayan kerenah isterinya dengan perihatinnya selama mereka bergelar suami isteri.

Walau tak kenal dengan arwah dan suaminya, selepas baca kisah kehidupan kedua-duanya membuatkan Ainaa suka dengan pasangan ini tapi apakan daya, takdir Allah ajal Nik Idzni Dalila tidak panjang selepas genap setahun berkahwin. Sudah sampai ajalnya setelah sekian lama terseksa dengan sakit kanser buah pinggang tahap empat. Walau arwah sudah tiada, tapi Ainaa tetap baca blognya walaupun dalan hati ni terlalu sebak mengingat kisah 'true love' pasangan ini. Sekarang kita hanya mampu doakan arwah supaya ditempatkan bersama orang-orang beriman dan mari kita sedekah kan al-fatihah untuk arwah Nik Idzni Dalila.


kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser




KISAH "TRUE LOVE", CIKGU MUDA BANTU ISTERI HARUNGI KANSER TAHAP EMPAT


kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser
kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

kamal effendi, nik idzni dalila, doktor dan juga pesakit kanser, kisah cinta sebenar, kisah sedih cinta pensakit kanser

credit : http://www.ohbulan.com/true-love-zaman-moden-kisah-lelaki-ini-bantu-isterinya-harungi-kanser-tahap-4-buat-ramai-terharu/

Drama Korea Paling Popular 2016

drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


10 DRAMA KOREA PALING POPULAR 2016


Sebut je drama korea rata-rata mesti akan excited dan suka menontonnya kan. Ada yang memang fanatik gila-gila, drama lain dia tak akan layan melainkan K-Drama. Tapi ada juga yang layan tak layan je macam Ainaa, kadang-kadang tengok dan kadang-kadang tak. Kalau terlepas episod ke tak ada lah nak meroyan. Apa pun walau tak ada minat, mesti akan terikut tengok drama korea. Pada tahun 2016 ni mesti dah banyak kan drama-drama korea yang ditonton bagi peminat k-drama. Ainaa tak tahu sangat drama apa je yang paling popuar sepanjang tahun 2016 ni tapi Ainaa nak kongsikan 10 DRAMA KOREA YANG PALING POPULAR 2016, senarai ini yang Ainaa ambil dari web era fm.


DRAMA MANA YANG MENJADI PILIHAN ANDA?


1. GOBLIN
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


2. DESCENDENTS OF THE SUN
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


3. MOON LOVERS : SCARLET HEART RYEO
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


4. W - TWO WORLDS
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


5. CINDERELLA AND THE FOUR KNIGHTS
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


6. CHEESE IN THE TRAP
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


7. UNCONTROLLABLY FOND
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


8. DOCTOR CRUSH
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


9. ROMANTIC DOCTOR TEACHER KIM
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama


10. THE LEGEND OF THE BLUE SEA
drama korea paling popular, k-drama, peminat drama korea, kaki drama

Mood Aku Novelis

modd aku novelis, aku kan novelis, novelist, peminat novel, kaki novel, pencinta novel melayu, novel melayu, novel cinta, novel


Kalau ada yang follow blog Nik Ainaa dari zaman Ainaa sekolah lagi mungkin tahu Ainaa juga menulis cerpen dan cerita-cerita pendek. Tapi seingat Ainaa last menulis cerita sebelum masuk tingkatan 5, 2014 sebab tahun itu adalah tahun sejak Ainaa tak tengok tv, tak baca novel, dan juga tak menulis cerita. Nampak tak bukan main semangat nak SPM time tu sampai semua hiburan diketepikan yang menyebabkan sampai sekarang Ainaa dah tak tengok tv, minat baca novel melayu dah berkurang dan menulis cerita tu ada menulis tapi asyik separuh jalan je. Selalu tak jumpa penamat dan penyudahnya, Ainaa tak hasilkan apa-apa cerpen semenjak itu.

Memandangkan sekarang Ainaa tunggu nak daftar degree, rasa macam mood nak menulis tu berkobar-kobar. Itu yang susahnya, sebelum-sebelum ni pun macam tu. Idea jalan cerita ada tapi mood menulis kelaut dan sekarang entah kenapa gatal tangan nak sambung cerita yang dah lama peram dalam notepad. Cerita tergantung yang Ainaa tulis bila bosan. Harap la semangat kali ni membuah hasil satu cerita beserta penamat pun jadilah daripada tertangguh lagi. Bukan senang nak dapat mood menulis yang asyik malas je ni. Haila.... Lepastu ada hati nak terbitkan novel, padahal satu cerpen pun malas nak tulis!


Ini dua cerita dalam notepad hanset yang Ainaa tulis suka-suka. Entah jadi cerpen ke jadi cerita pendek atau novel, yang penting kena ada noktah penamatnya! Masing-masing cerita dah suku jalan dan belum tahu hala tujunya. Harap-harap la ya dapat siapkan. Rindu nak baca cerita sendiri.....

The Most Legendary K-Drama Couples

korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama


4 K-Drama Couples With Legendary Visuals and Chemistry



Whether their story is tragic or funny, the leading characters in Korean dramas never seem to fail in captivating their viewers.

With their stunning visuals and strong chemistry, there have been many on-screen couples who have worked so perfectly that they feel like a legitimate pair. Whether it’s because of a strong story line or just because they match very well visually, there are some legendary drama couples that are remembered long after their series have finished airing.


Here are four of the most legendary K-drama couples from recent dramas:



Kim Soo-Hyun and Jun Ji-Hyun in You Who Came From The Stars



This captivating drama tells the story of an infamous actress, Cheon Song Yi, and a mysterious college professor, Do Min Joon. When they first met, the couple seemed like the oddest pairing. But as the drama unfolded, the cold Min Joon developed into a warm and caring person around the sensitive Song Yi. Upon the release, the actors palpable on-screen chemistry was widely discussed.

korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
 Jun Ji-hyun is famous for looking youthful throughout her entire career. No wonder she plays a top hallyu star whose clothes and make-up only emphasis the natural beauty.


korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
Kim Soo-hyun’s full lips and piercing eyes make him look both cute and handsome.



Bae Suzy and Kim Woo Bin Uncontrollably Fond



Despite a depressing story line full of heartache and frustration, Suzy and Kim Woo Bin have undeniable chemistry. In fact, the two created a large buzz among fans for GIFs and photos from the set of filming even before the drama began airing.

korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
 Suzy Bae’s delicate and innocent look is heart-melting.


korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
Half-naked Kim Woo-bin in Uncontrollably Fond is too much for most of the viewers to handle.




Song Joong Ki and Song Hye Kyo in Descendants of The Sun



Descendants of The Sun was a major hit in South Korea and beyond. The two leads were so convincing in their roles that dating rumors between Song Joong Ki and Song Hye Kyo began to make headlines. Whether it is true or not, what really matters is how the couple not only looks amazing together but captivates with their compelling acting.


korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
Song Hye Kyo’s charm lies in her mature and feminine features.


korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
 With his disarming smile and a perfectly symmetrical face, Song Jong-ki has captured countless hearts.



Lee Min Ho and Jun Ji Hyun in The Legend of the Blue Sea


Jun Ji Hyun, as a very prolific actress, has been paired up with yet another excellent actor for her current drama. This time Jun Ji Hyun plays more of a delicate character, which is reflected in her make-up and overall aura.

korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
 Ji-hyun as a mermaid is a stunning creature.


korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
 Lee Min-ho is a charming and handsome con-artist.


korea drama, the most lagendary kdrama couples, kaki drama, kdrama, korean, drama
A gorgeous couple gazing into the distance together.




credit : http://www.koreaboo.com/buzz/4-k-drama-couples-with-legendary-visuals-and-chemistry/



Running Man's Matching Telepathy Game - Episode 331

running man, matching telepathy game, last episode running man


The most touching Running Man's matching telepathy game


Episode 331 ini adalah episod pertama selepas kita dihebohkan bahawa KIM JONG KOOK DAN SONG JI HYO DIKELUARKAN DARI RUNNING MAN. Ini bermaksud rancangan reality show yang diminati seluruh dunia ini hanya tinggal sembilan episod je lagi dan selepas tamat kesembilan episod ini, TIADA LAGI RUNNING MAN 2017! Buat peminat setia Running Man semestinya sedih dan kecewa kan kerana selepas tamat rancangan ini, kita dah tak boleh tengok 7 Running Man. Ainaa pun sedih selepas ni dah tak boleh tengok lawak Kwang Soo. Apa pun, untuk beberapa sahaja episod yang tinggal ni kita tengok dari hati dan tengok sepuas-puasnya.


The strong bond of their 7-years family relationships


Dalam episod 331 ni, kita boleh tengok dalam telepathy game ini yang menunjukkan mereka, masing-masing dah seperti keluarga sendiri setelah bersiaran bersama Running Man selama tujuh tahun.


running man, matching telepathy game, last episode running man

running man, matching telepathy game, last episode running man

running man, matching telepathy game, last episode running man

running man, matching telepathy game, last episode running man



RUNNING MAN EPISODE 331 :



DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.